FOOD

24/02/2017 at 17:23

Nieuwe hotspot voor foodies: Holy Food Market in Gent

Liefhebbers van het betere hapje en tapje hebben er in Gent een nieuwe hotspot bij. Vandaag gaat in de zestiende-eeuwse Baudelo-abdij immers de Holy Food Market open. Je kan er zeven op zeven proeven van maar liefst 17 verschillende foodconcepten. Onze favoriet? De hartige en zoete hapjes van Hos-T.

Na de voedselmarkthallen in Barcelona, Rotterdam, Kopenhagen en Mercado in Antwerpen, nu dus ook in Gent. De Holy Food Market is een initiatief van interieurontwerper en ondernemer Ladislas Leys. Hij zocht voor zijn concept twee jaar lang inspiratie in Europa, de Verenigde Staten en Azië, en het resultaat mag er zijn. Nadat de voormalige kerk, bibliotheek, kunstcampus en het klooster van de Baudelo-abdij jaren leegstonden, schittert het gerenoveerde pand vandaag meer dan ooit. De koepel is strak wit geverfd, en wordt opgefleurd door een kleurrijk glasraam. Zou de initiatiefnemer wat inspiratie gehaald hebben bij The Jane in Antwerpen?

En dan het eten, want daar komen we tenslotte voor. In de voormalige nissen van de kerk huizen foodconcepten van diverse makelij. Zo is er het gekende Frank & Brut, waar je kan genieten van een culinair gepimpte hotdog terwijl je nipt van een glaasje champagne, of Karnivoor, waar de koks je onder het motto ‘follow your meat instinct’ laten proeven van een lekker stukje – of schijfje! – rood vlees. Bij Taberna Lisboa staan Portugese tapas op het menu, Malar’s serveert Maleisisch en Marussia Oost-Europees. En Bubba, die pakt dan weer uit met de smakelijkste handgemaakte kroketjes. Gevuld met aardappel, of lekkerder nog: met kaas, garnaaltjes (maar liefst 48%!), gandaham of bouillabaisse. Om duimen en vingers bij af te likken.

Maar dé aanrader als je het ons vraagt? Dat is Hos-T: op de kaart vol ‘heavenly food’ staat een selectie ronde gerechtjes, in de vorm van – jawel – een hostie. Achter het fornuis van deze foodstand staat overigens een bekend gezicht: Nico Saveyn, onder andere bekend van Mijn Pop-up Restaurant. Dat hij daar geleerd heeft van de besten, proef je overduidelijk aan zijn hos-t’s. En wat kan hij er beter bij serveren dan ijsgekoelde hostea? Naar keuze met munt en besjes, of limoen en gember.

Zin in een zoete afsluiter na al dat lekkers? Ga dan zeker even langs bij de Magnum Pleasure Store. Hij is uitgerust met de allereerste Magnum Dipping Bar in België. Een plek waar je, zoals de naam het al aangeeft, de lekkerste ijsjes kan dippen in een sausje én topping naar keuze. Ben je eerder in de ban van avocado? Probeer dan ook eens de chocolademousse met avocado van speciaalzaak Avo. Smakelijk!

Holy Food Market, Beverhoutplein 15, 9000 Gent. Open maandag tot vrijdag van 11 tot 22 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 23 uur.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]