FOOD

19/02/2017 at 00:26

Gå Nord: lekkere Deense eenvoud

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Gå Nord, in Antwerpen.

Park Spoor Noord is voor menig Antwerpenaar dé plek bij uitstek om te vertoeven op zonnige dagen. Gå Nord, wat zoveel betekent als ‘Ga naar het Noorden’ in het Deens, is de nieuwste invulling van het oude koetshuis in het park. Een beetje upscale, maar tegelijk ook zeer no-nonsense: niet afgelikt, wél om vingers van af te likken.

De bezielers van het gloednieuwe project zijn geen onbekenden in het horecalandschap. Nikolaj Kovdal en Sven Wille zijn namelijk de heren die ook van Cargo Zomerbar en Little Butcher’s Summer Grill een succes maakten. Hun geheim? Een groot geloof in de oosterse wabi-sabi filosofie waarbij een eenvoudig leven hét sleutelbegrip is. Ook wat op je bord belandt excelleert in puurheid, daarvan getuigen gerechten met forel, wilde zalm, brasvar-ham, rund, fazant, wilde eend, schelvis, … Leuk om weten: je kunt zelf aangeven welk stuk vlees en vooral hoeveel je ervan op je bord wilt krijgen!

Gå Nord bevindt zich in de groene oase van ’t Stad, maar ook binnenin speelt de natuur een rol: zachte aardetinten, eikenhout, groene eilandjes vol varens en bomen en heel erg veel natuurlijk binnenvallend licht. In de ruimte van maar liefst 400 m² is de open keuken, die je van overal in het restaurant kan zien, het hart van de zaak.

Gå Nord is open op woensdag van 19 tot 21 uur, donderdag t.e.m. zondag van 12 tot 14 uur en van 19 tot 21 uur. De bar is doorlopend open. Hardenvoort 5, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]