FOOD

27/01/2017 at 23:28

Zet’joe: Geert Van Heckes kleine, gezellige Karmeliet

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: Zet’joe, in Brugge.

Kleiner, informeler en – the word is out – goedkoper, maar toch even lekker: de opdracht die topchef Geert Van Hecke zichzelf oplegde, is niet de gemakkelijkste. Want De Karmeliet evenaren, hoe doe je dat? Drie Michelinsterren heeft het alleszins nog niet, Zet’joe, het nieuwste restaurant dat Geert samen met z’n vrouw Mireille in Brugge opende. Maar dat is dan ook allerminst de bedoeling. Zet u. En geniet.

En culinair genieten zal je. Want een meester verleert z’n kunde niet. Op de menukaart vind je kunstwerkjes zoals de licht gerookte moelleux van zalm met gekonfijte bloemkool terug, maar ook klassiekers zoals konijn met pruimen – in een hoogstaande versie weliswaar. Terug naar de tijd van toen dus, alleen werd de kennis en de ervaring van vandaag er lustig aan toegevoegd. Gasten hebben de keuze uit menu’s met drie of vijf gangen, een aantal suggesties vullen aan. Er is ook een ‘midweek arrangement’ met een menu in Zet’joe, een overnachting met ontbijt in Bonrepo en een menu in de zaak van de zoon, Refter. Dat kost dan wel 345 euro voor het geheel, ‘goedkoop’ is een relatief begrip. Maar bon, de kwaliteit is top, daar in Brugge, en dat heeft helemaal terecht zijn prijs.

Het interieur van Zet’joe doet denken aan een mysterieus boudoirsfeertje. De kleine ruimte is praktisch maar warm ingericht, kussens in fluweel en sierlijke kaders aan de muren geven het geheel iets luxueus. Toch blijft de grootste troef van het geheel – naast wat op het bord komt – de gezellige, losse sfeer. Welkom, zet’joe.

Zet’joe is open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 tot 14 uur en van 19 tot 21.30 uur. Gesloten op zondag en maandag. Langestraat 11, 8000 Brugge.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]