FOOD

14/01/2017 at 13:53

Nieuwe O’yo in Gent: follow-your-gut-yoghurtbar

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: O’yo, in Gent.

Yoghurt met een missie, het klinkt ietwat vreemd maar in O’yo is het wel degelijk dagelijkse kost. Deze nieuwe Gentse hotspot heeft als roeping om gezonde voeding toegankelijk én lekker te maken voor iedereen die het wil. En dat doen ze met behulp van natuurlijk gemaakte yoghurt in hun toch wel diverse aanbod van gerechtjes. Geen yoghurtfan? No worries, er is voor ieder wat lekkers op de kaart.

Bezielsters Ellis De Meester en Phaedra Lybaert creëerden een plek die uitnodigt om even te ontsnappen van alles. Je kan er heel de dag terecht om tot rust te komen en aan niets te denken of net heel productief te werken. En de kleine of grote honger te stillen natuurlijk, met gezonde en voedzame maaltijden.

In een universeel dieet geloven de dames nochtans niet, in alleen maar calorieën tellen evenmin. Wel zweren ze bij het follow your gut-principe: je buikgevoel volgen. Elke persoon is immers anders, elke microbiota (gut) is anders samengesteld. Je kan bij O’yo dan ook helemaal zelf kiezen op welk moment van de dag je komt brunchen of ontbijten. De meeste gerechtjes zijn licht verteerbaar aangezien gefermenteerde producten als yoghurt, kombucha, kefir en kimchi centraal staan. Ook de look and feel past bij het concept: eikenhout, groentinten en planten vormen het interieur en helpen bij dat tot rust komen.

O’yo, van dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 u. tot 14 u. en van 19 u. tot 21 u. 30. Gesloten op zondag en maandag. Brabantdam 82, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]