FOOD

22/12/2016 at 16:19

Zebrawoods: warm muzikaal alternatief voor klassieke kerstmarkt

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag: het tijdelijke, kerstige Zebrawoods, in Gent.

We kunnen er niet meer naast kijken of tegenhouden: Kerstmis nadert. En dat in een hoog tempo. Wie geen fan is van drukke kerstmarkten en bijbehorende chalets of reuzenraderen, maar wél houdt van een gezellige winterse sfeer, kan in Gent nu ook terecht in Zebrawoods. Een heus pop-up winterbos.

Zebrawoods bevindt zich op het meer en meer gekende binnenplein van eventlocatie Zebrastraat. Tijdens de zomer verandert de plek in Zebrabeach (denk: zand, palmbomen, cocktails), maar nu kom je hier dus winterse sferen opsnuiven. Aan een gezellige buitenbar met houtkachel en warmtebankjes zijn er frisse dorstlessers en steamy verwarmende drankjes te krijgen. Fran & Monsieur Boudin zorgen elke dag voor streetfood: van de kleine hap (fingerfood, gourmet hotdog) tot iets stevigers (balletjes in tomatensaus of een stoofpotje).

Naast gezellig kletsen en smullen bij het kampvuur, stilt Zebrawoods ook de muzikale honger. Dagelijks vinden er in het feeërieke decor winterse concerten plaats. De line-up bestaat uit een twintigtal bands waaronder Ertebrekers, Sarah Ferri, Oaktree, Puggy, Yevgueni, de Piepkes en Clear Seasonde. Nestel je tussen de boomstronken en schapenvelletjes en geniet!

Zebrawoods, van 21 december 2016 t.e.m. 1 januari 2017. De eet- en drinkzone is dagelijks geopend vanaf één uur voor het eerste optreden start. Zebrastraat 32/001, 9000 Gent. Parking onder het gebouw voor 1 euro per uur. Toegang: 15 euro, behalve op 25 december, dan is het 10 euro voor een namiddag of een avond.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]