FOOD

17/12/2016 at 17:34

ENTR: nieuwe bar & eethuis van De Centrale

entr-00-deur-container-c-znorBij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag ENTR, in Gent.

De Centrale in Gent is een multicultureel ontmoetingscentrum waar allerlei concerten en voorstellingen plaatsvinden. De bar en het restaurant werden er wat te klein en aan de overkant van de straat was er ruimte voor iets nieuws: dé gelegenheid om de eet- en drinkplek te verhuizen naar een groter, hip pand. Stap eens binnen bij ENTR!

ENTR is een groot eethuis voor jong en oud, een culinaire vrijzone waar smaken, kleuren en geuren elkaar probleemloos vinden. Er is een lange table commune om met vrienden – of onbekenden, why not – aan te eten. En een lange toog die zich uitstekend leent tot tooghangen, een terras om even uit te blazen in de (winter)zon en een gastvrije, artistieke ruimte. Met ook optredens, zoals van Steven De Bruyn binnenkort.

Wat de pot schaft? Kleine gerechtjes in de vorm van tapas of mezze – ideaal voor een afterwork borrel met collega’s – maar evengoed volwaardige maaltijden. Voor zowel ’s middags als ’s avonds. Ook op de menukaart wordt rekening gehouden met diversiteit: vegetariërs hebben hier een ruim aanbod en ook het halal-assortiment biedt genoeg keuze. Het duurste gerecht kost trouwens maar 18 euro, de rest dus minder, en ook dat is leuk.

ENTR, open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 11 tot 24 uur. Op zondag en maandag gesloten. Ham 147, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]