FOOD

10/12/2016 at 12:52

Otomat Gent: pizza’s op zijn Belgisch

otomat-00-logo-c-znorBij ZNOR houden we van authentieke plekken, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met jou, ZNOR-lezer. Vandaag Otomat, in Gent.

Tomat or no tomat, dat is wel degelijk the question bij Otomat, de nieuwste pizzazaak in Gent. Hier kom je niet voor een pizza Hawaï, wel voor allerlei ‘betere’ rode of witte varianten zoals ‘Give Pears a Chance’ met blauwe kaas en peer, ‘Little Red Courgette’ of een Gentse ‘pizza waterzooi’. Inclusief krakend verse korst en met een aangepast biertje.

Na een eerste Otomat in Antwerpen, kon ook Gent niet achterblijven. Heavenly pizza prijkt in neonletters op de bakstenen muur en heel veel valt daar niet tegenin te brengen. Achter de leuke namen schuilen wel degelijk pizza’s die moeiteloos wedijveren met de authentieke Italiaanse exemplaren. Zowel qua smaak als textuur. Noem de toppings gerust out-of-the-box, want een pizza met gekookte ham, gruyère, witloof en nootmuskaat eet je niet elke dag. Italiaans in een opper Belgisch jasje dus. Alleen ‘Pizza Nutella’ vinden wat té ver uit de box, maar de gustibus… Wel helemaal oké: een 100% veganistische versie, prima! Leuk om weten: bij Otomat bereidt men het deeg met Duvel-gist en ook bij elke pizza wordt een bepaald bier gesuggereerd. Foodpairing anno 2017 doen ze daar dus niet langer met wijn, maar met pils.

Otomat kreeg een aparte locatie: een 17<de-eeuwse herberg waar ook lang een gerenommeerde viswinkel huisde. Vandaag brengt het interieur je even naar Brooklyn, zichtbare buizen en ruwe bakstenen zorgen voor de industriële look. De appelblauwzeegroene toets maakt het robuuste geheel wat frisser. De open bars op het gelijkvloers en de eerste verdieping nodigen uit om eigenhandig aan het tappen te gaan, wat dan ook gewoon mag.

Bezielers David, Robin en Yannick zijn geen onbekenden in de horecawereld, eerder bedachten de heren ook al het succesvolle Ellis Gourmet Burger, dat ondertussen al op vele plekken in België, Nederland en Frankrijk te vinden is, tot in Parijs toe. What’s next?

Otomat, elke dag van 12 tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23 uur. Kleine Vismarkt 3, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het kersverse Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]