FOOD

02/12/2016 at 12:10

Charlie’s in Antwerpen Vlaanderens beste koffiebar

charlies_filleroelants-05b-c-znorHet jonge Antwerpse Charlie’s is de beste koffiebar van het Vlaamse land. Volgens de hotspotgids Newplacestobe toch, die Charlotte Mondelaers en haar zaak zopas bedacht met een Best Coffee Bar Award 2017. Eerst kozen ongeveer 12.000 liefhebbers hun vijf favoriete bars, daarna ging een vierkoppige jury onaangekondigd op pad, met daarin een retail interieurdeskundige, een hotspotexpert, een hospitality specialist en gelukkig ook een topbarista, die gewoonweg de lekkerste koffie opspoorde en goeie punten gaf.

En de winnaar werd Charlie’s in het centrum van Antwerpen, de frisse zaak van een jonge onderneemster met goeie smaak en ondernemingszin. Charlotte Mondelaers: “Een eigen koffiebar starten, het was een droom die ik maar niet kon loslaten. Ik ging op rondreis door Zuid-Amerika en raakte geïnspireerd door koffie en een cultuur waar liefde en vriendschap centraal staan. Ik opende Charlie’s dan ook met het doel om dezelfde gemoedelijke sfeer te creëren.” En topbarista Mieke Meert over Charlie’s: “Charlie’s is voor mij de absolute winnaar. De espresso was heerlijk stroperig en gebalanceerd. Bovendien was er duiding over de afkomst en de branding van de bonen, iets wat je niet overal aantreft. Ik vond de passie van de zaakvoerster duidelijk terug in mijn kopje zwarte goud.”

Naast Charlie’s, de uiteindelijke winnaar, haalden ook King Kong Coffee uit Hasselt, Viva Sara uit Kortrijk, Li O Lait uit Brugge en Moor & Moor uit Gent de top vijf.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]