EXPO FOOD

30/11/2016 at 14:50

Hands on Gaston: lunchen in binnentuin designmuseum

hands-on-gaston-01-c-nptb-znorBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag Hands on Gaston, in Gent.

Rooftopbar Gaston ruilt het veelbezochte en zonnige dakterras nabij de Gentse Wiedauwkaai deze winter in voor lagere oorden: Hands on Gaston popt-up in de binnentuin van het Design museum Gent

In Hands on Gaston – de feeërieke winterversie van de dakbar – geniet je van ambachtelijke, kwalitatieve en lokaal geïnspireerde gerechten. En dat voor zowel de kleine als grote honger. Een greep uit het aanbod: aperobordjes (al dan niet gemengd), croque ‘Gaston’, pasta ragu, varkenswangetjes,… Ook koffie en taart van Julie’s House ontbreken niet, om die laatste honger te stillen.

De pop-up vind je in een grote serre, optimaal genieten van het licht dus. Met veel planten en bloemen, wat dat serregevoel bevestigt, zelfs middenin de stad. De houten vloer kreeg een opvallende blauwe tint en zorgt zo meteen voor opvallend kleuraccent. Gezellige verlichting maakt de setting instant-Pinterest-gezellig en brengt Kerstmis meteen wat dichterbij.

Team Gaston koos niet lukraak een locatie uit, het Gentse designmuseum is wel degelijk een doordachte bestemming. Je ontdekt er in dezelfde periode namelijk Hands on Design, een tentoonstelling die het artisanale produceren van vandaag én gisteren belicht. Nieuwe ideeën, machines en technologieën maken het ambacht opnieuw economisch rendabel en dat zorgt voor nieuwe creativiteit en mogelijkheden waar vakmanschap nog steeds telt. Op de ZNOR-Facebookpagina vind je een foto-album met een selectie uit de 121 designvoorwerpen die er te zien zijn, ook lekker!

Hands on Gaston is open van woensdag tot zondag van 11 u. tot 18 u. Nog tot en met 5 maart 2017 in het Design museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent. Altijd zonder reservatie.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek. (Foto interieur: Annick Vernimmen)

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]