FOOD

08/11/2016 at 11:16

SAN: hang naar eenvoud

znor-equipe-sanBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag SAN, in Brussel.

Kom en lepel. Veel meer dan dat krijg je bij de Aziatische bistro San niet voorgeschoteld. Inclusief inhoud uiteraard. En over die inhoud valt wel wat te zeggen: elk komgerecht is geïnspireerd op een plek die de chef van dienst bezocht. Zo vind je in kom ‘Oostende’ garnalen, tomaten en basilicum terug, in ‘Malaga’ inktvis en spicy piquillos (Spaanse chilipepers) en in ‘Milano’ proef je onder meer osso buco, risoni (een pasta die op rijst lijkt) en gremolata (lekker fris mengsel van peterselie, het rasp van een citroenschil en look).

Over de chef valt ook nog wat te zeggen: Sang-Hoon Degeimbre is van Koreaanse afkomst én werd vorige jaar verkozen tot Chef van het Jaar door GaultMillau. Hij haalde in het verleden al twee Michelinsterren binnen voor L’air du temps. Sang is niet alleen topchef, hij is ook gepassioneerd door wijnen. Bij elk gerecht wordt dan ook het perfect passende glas (of ineens de hele fles) aangeraden. Zijn bijnaam is le magicien en in SAN ontdek je waarom.

SAN heeft een fijne binnentuin die ons alweer doet verlangen naar warmere tijden en ligt verscholen in een huis aan de Vlaamse Steenweg. Het volledige interieur is met zachte tinten ingericht. Aan de eettoog beneden kan je van dichtbij mee volgen wat er zich in de open keuken afspeelt, en op de eerste verdieping plof je lekker neer aan een licht houten tafel naar keuze.

SAN, Vlaamse Steenweg 19, 1000 Brussel

Geopend op dinsdag van 12 tot 14.30 uur en van 19  tot 22.30 uur. Van woensdag t.e.m. zaterdag van 12 tot 14.00 uur. en van 19  tot 22.30 uur.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider]