BOEKEN FOOD

20/10/2016 at 23:39

Nieuwe Aroy Aroy in Gent: lekker, lekker!

aroyaroy_packshotcznorBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Aroy Aroy, in Gent.

Flemish foodie Jason Blanckaert is geen onbekende in het Gentse, zijn restaurant J.E.F. is alom geprezen en lokt dan ook menig fijnproever naar de Arteveldestad. Hij bedacht ook Eetedooze, een van de lekkerste foodboxen die ZNOR ooit proefde. Nu slaat hij de handen – nog meer dan anders – in elkaar met zijn broer Michael Blanckaert. Samen bundelen ze twee verschillende werelden op twee manieren: Aroy Aroy is de klinkende naam van hun gloednieuwe boek én van de pop-up waarin ze hun liefde voor de Thaïse keuken uiten. En hun liefde voor bier, die ook.

Michael fotografeerde en proefde er zeven jaar lang op los in Thailand, hij verloor zijn hart aan het land. Broer Jason bleef met zijn sterk ontwikkelde smaakpapillen niet ongevoelig voor het curry-virus en deelde al snel diezelfde passie. Samen schreven ze hun favoriete gerechten neer in Aroy Aroy, een boek waarin ze de smaken, de eenvoud, de geuren, kleuren en kruiden van de Thaise keuken eren.  We proefden het zelf: de pure, frisse gerechten zijn overheerlijk.

Nog niet overtuigd? Daar hebben de gebroeders Blanckaert dé oplossing voor: ter ere van het boek creëerden ze de gelijknamige pop-up in hartje historisch Gent. Hier schotelen ze je elke week een uitgebreid – al dan niet vegetarisch menu – voor. Opmerkelijk: geen bijpassende wijnen bij de exotische gerechten, wel perfect passende bieren. Lekker, lekker. Of ‘aroy, aroy’, zoals ze dat in het Thais zeggen.

Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 19 tot 23.45 uur. Burgstraat 18, 9000 Gent. Popt-nog-up tot 20 december. Het boek Aroy Aroy is uitgegeven bij Luster en ligt in je keuken voor 27,50 euro.

Foto’s (c) Michael Blanckaert. Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]