FOOD

08/10/2016 at 12:27

Japanse lunchbox duikt op in Vlaanderen

nunchi_gent_3(c)NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Nunchi, in Gent.

Jet Valstar en Michael Pilozzi openden met Nunchi de eerste bentobar in Gent – en zelfs de eerste in Vlaanderen. Een vrolijk en uniek concept van een jong team!

Nunchi staat voor aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben om er vervolgens op de juiste manier op inspelen. Dat is exact wat de zaakvoerders willen doen. Saai wordt het hier nooit, Jet en Michael kiezen immers elke week voor een ander weekmenu. In bentobar Nunchi serveren ze, je raadt het vast, bento. Een bento is een Aziatische maaltijd waar de verhouding van koolhydraten, proteïne en groenten een belangrijke rol speelt. Elke maaltijd is er eentje die je energie geeft. Daarnaast staat bento in Japan – en nu ook in Gent – bekend als een lunchbox. De gerechtjes kunnen dus ook opgehaald worden in een bentobox, de ideale take-away.

Het pand op de hoek van de Ottogracht en de Baudelostraat, vlakbij de Vrijdagmarkt, werd voor een groot deel door de twee uitbaters zelf onderhanden genomen. Het resultaat is een jong en hip interieur met veel wit, hout en kurk. Knus én gezellig. In het kleine winkeltje kan je ook ouderwets snuisteren!

Nunchi is open op maandag van 16 tot 20 u. en van dinsdag tot vrijdag van 12 tot 20 u., behalve woensdag, dan sluiten ze om 16 u. Baudelostraat 37, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]