FOOD

17/09/2016 at 12:08

Oude slagerij wordt coole koffiebar

butchers-coffee-00-gevel-c-jens-mollenvanger-znorNieuwe koffiehotspot in Antwerpen: Butchers Coffee, in een oude slagerij op het Antwerpse Zuid. Dave en Paolo, twee topbarista’s die hun sporen verdienden in koffiebars wereldwijd, openden hiermee hun eerste zaak.

De Antwerpse koffiescene was klaar voor iets nieuws, dachten Dave Haesen en Paolo Guffens. En ze voegden de daad bij het woord. Daarom openden ze zopas hun eigen koffietent. Al hebben ze ervaring zat: ze werkten in ’s werelds beste koffiebars. Van Coffee Capital of the World Melbourne, over topbars in Londen en Vancouver, tot in de Antwerpse Caffènation. En nu zorgen ze voor een frisse – of heel warme – nieuwe kijk op koffie serveren, in Antwerpen.

Ze houden hun koffie graag zo puur mogelijk en staan dicht bij het productieproces, te beginnen bij de groene bonen die ze zelf uitkiezen.  Die gaan naar de gespecialiseerde branderij van Caffènation, waar Butchers Coffee ook het Caffènation huismerk aankoopt. In de toekomst willen ze hun eigen ‘Butchers Blend‘ op de markt te brengen. Benieuwd naar de zelf samengestelde mélange van deze ervaren barista’s!

Ze vonden een uniek pand, een oude slagerij, dat ze zelf ombouwden tot de nieuwste koffiebar van het Zuid. Het beenhouwersverleden blijft zichtbaar in deze originele bar, waar iedereen terechtkan voor dagelijkse ‘coffee cravings‘. En al zijn ze gespecialiseerd in koffie, bij Butchers Coffee hebben ze ook  lekkere thee of frisse homemade limonade. Een kleine honger? Bestel dan verse toast, een stukje carrotcake of superfood balls.

Butchers Coffee, open van maandag tot vrijdag van 7 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 9 tot 18 uur. Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen.

Beelden (c) Caroline Vermeir en Jens Mollenvanger.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]