FOOD

03/09/2016 at 13:26

Belgische bar aan Waalse Krook

B-Bar 00 (c) ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: B-Bar Gent.

Topwijnen van eigen bodem? Brouwer Benoit Drubulle en sommelier Jonas De Maere bewijzen dat het kan. B-Bar is een 100% Belgische bar en schenkt dus topkwaliteit die dicht bij huis te vinden is. Na de succesvolle start van de eerste zaak in Antwerpen, heeft B-Bar sinds deze zomer ook voet aan wal gezet in Gent.

Bij B-Bar proef je wijnen, bieren, schuimwijnen en gins die uitsluitend van Belgische bodem komen. Ook het Gentse craftbeer Crabbelaer, gebrouwen door Benoit zelf, staat op de kaart. Vanaf 4 euro per glas kan je genieten van Belgische bubbels, rode, witte en rosé wijnen. Klink je liever thuis? Kies dan een flesje uit en neem het mee voor een schappelijke prijs.

Ontdekkingsbordjes verrassen je met huisgemaakte tapas om te delen met collega’s of vrienden. Ook voor de hapjes worden enkel Belgische producten gebruikt. Denk aan: kazen, charcuterie, calamares, kippenvleugeltjes, ribbetjes of zelf een quinoa slaatje van eigen bodem. Op zaterdag en zondag kan je er vanaf 9 u. aan tafel schuiven voor een uitgebreide brunch.

Het pand aan de Kuiperskaai, met zicht op de Waalse Krook – best wel een interessant én nieuw uitzicht vanop het groene terras – is een authentiek pareltje. De marmeren tafeltjes en het blanke hout vormen binnenin het perfecte decor voor de wijnflessen die geëtaleerd worden in moderne rekken. Verknocht aan wijn? Zowel in de zaak in Antwerpen als in Gent kan je je wijnkennis bijschaven, dankzij workshops en lezingen.

B-Bar Gent, open van woensdag t.e.m. vrijdag van 17 tot 23 uur. Zaterdag van 10 tot 23 uur. Zondag van 10 tot 14 uur. Kuiperskaai 14, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]