DESIGN FOOD

29/08/2016 at 23:25

Nieuwe conceptstore in Gent: Au Nom du Pied

Au nom du pied 00 (c) Pieter Desmedt-JansBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Au Nom du Pied, in Gent.

Au Nom du Pied is de nieuwe conceptstore van zussen Bernice en Dymphne Poppe, die sinds jaar en dag de passie voor mode delen. In hun winkel staat fashion dan ook centraal, met voornamelijk schoenen, noem ze gerust the sisterhood of the traveling shoes. Interieuraccessoires en food & drinks maken het plaatje compleet. De vroege shoppers kunnen er hun eerste honger stillen met ‘egg with soldiers’ of een croissant, maar ook een ‘my big fat Greek wedding’ salade, quiche of bordje gemengd staan op de menukaart.

Het pand aan de Gentse Steendam – vlakbij Sint-Jacobs – kreeg een hippe make-over. De wand met het plafondhoge rek gevuld met elegante interieurgoodies trekt de aandacht, je klimt op de ladder om hogerop te geraken. In een loungehoek pas je de schoenen die her en der gepresenteerd staan.  En even uitrusten doe je in het bargedeelte!

De collectie bestaat onder meer uit Phio Myo, United Nude en Mellow Yellow (schoenen), Edelplast en Melanie Van Dooren (juwelen), Das Nice en On Interior (interieuraccessoires).

Au Nom du Pied, open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10 tot 18.30 uur. Zondag en maandag gesloten.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.
Foto’s (c) Pieter Desmedt-Jans.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]