FOOD

30/07/2016 at 14:08

Augusta: grensoverschrijdende fijnproeverij in Brussel

ZNOR Augusta 8Bij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Augusta, in Brussel.

Je hebt zo van die plekken waar je je instant welkom voelt en de Brusselse bistro Augusta is er zo eentje.  Chef, sommelier en bezieler Olivier Cazaubon richtte eerder La Rôtiserie op in Parijs, samen met topchef Jacques Cagna. Na zijn verhuis richting Brussel ging hij aan de slag als sommelier bij onder meer Le Wine Bar in de Marollen. Het combineren van gerechten met wijnen is echt zijn talent, en daarover komt hij maar wat graag een woordje uitleg geven aan tafel.

Augusta is ook de naam van Oliviers grand-mère, de grootste inspiratiebron van diens keuken: grensoverschrijdende fijnproeverij met een liefde voor ambachtelijke en authentieke producten.  De gerechten zijn met de meest verse en kwaliteitsvolle ingrediënten klaargemaakt.

Share it” staat in het groot te lezen op een van de muren van het restaurant: voorgerechten, hoofdschotels en desserts kan je dan ook delen met je tafelgenoten. De nadruk ligt hier op gemoedelijk tafelen en dat lukt perfect aan de hoge tafels van ruw blank hout en op de zachte stoelen van gerijpt leder – opnieuw een link met authentieke, natuurlijke producten.  De collectie wijnen en de droog gerijpte ham doen watertanden.

Oma Augusta aanschouwt het geheel vanop een plafondhoge zwart-witfoto en ziet dat het goed is.  Zodra de zon schijnt, kan je trouwens terecht op het moderne terras op de stoep. Alleen mag de kleinzoon de website ook in andere talen online te zetten, uitsluitend Franstalig is wel erg weinig grensoverschrijdend en niet zo super klantvriendelijk, vinden we.

Augusta: open op dinsdag van 19.00 tot 22.30 uur, op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 19.00 tot  22.30 uur, Notarisstraat 31, 1050 Elsene.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider]