FOOD

14/07/2016 at 09:07

Bar Julien: het leven door een turquoise bril

ZNOR Bar Julien 4

Bij ZNOR houden we van authentieke, lekkere plekken. No nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Voor precies dát soort hippe adressen is Newplacestobe de referentie.  Hoofdredactrice Eline VandeGehuchte gaat samen met haar redactie op zoek naar de nieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service, in Belgische en soms ook buitenlandse leuke steden.  En kijk: vanaf nu deelt Eline graag de allernieuwste ontdekkingen met u, ZNOR-lezer.  Vandaag: Bar Julien in Roeselare!

Bij Bar Julien bekijk je het leven niet door een roze bril maar wel door een blauw exemplaar.  Slechts één kleur voert hier namelijk de boventoon: turquoise – en dat in alle tinten, van licht pastel tot de felle variant.  Feeling blue?  Think again, de gerechtjes behouden gelukkig wél hun normale kleur.

Ontbijten, brunchen, lunchen of aperitieven: bij Bar Julien kan je de hele dag door je smaakpapillen prikkelen.  Lichte, dagverse en gezonde kost staat centraal. Naast verfijnde slaatjes en frisse smoothies kan je hier ook terecht voor een stevig gevulde aardappel of een hot-dog van lamsvlees.  De middagdip slurp je weg met een kop zwart goud; taart en gebak vullen aan.  Even after-work stoom aflaten kan ook: de aperitief staat altijd koel en de tapas smaken naar meer.

De menukaart somt niet zomaar droog het aanbod op, de bovenhoeken krullen licht omhoog bij het lezen van de bijhorende uitleg.  Zo zijn de ontbijtmenu’s ingedeeld naar honger; kies tussen ‘Julien heeft gisteren te veel gegeten’, ‘Julien heeft er wel zin in, maar durft niet’ of ‘Julien gaat er volledig voor’.  Kiezen is niet langer verliezen op deze manier!

Het concept is bovendien van de hand van Yarmo Muller, de bezieler van restaurant Yamtonic, en zijn echtgenote.  Moeder des huizes staat ook mee in de zaak – een familiezaak, en dat voel en proef je.

Bar Julien: open van maandag t.e.m. zaterdag, van 8:00u – 18:00u, De Munt 32, 8800 Roeselare
Tel: +32 51 81 38 13 en e-mail: info@barjulien.be

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider]