FOOD

18/06/2016 at 11:20

Bar Burbure: van frisse pint tot complexe cocktails

Bar Burbure 01 (c) ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Bar Burbure, in Antwerpen.

Dat Antwerpen best wel wat internationale allures heeft, valt niet te ontkennen. Erg diverse wijken, gezellige pleinen en almaar meer multicultureel beïnvloede hotspots zijn daar het bewijs van. Bar Burbure vult dat rijtje sinds kort aan.

Deze hotspot is een idee van Jurgen Lijcops, een naam die je misschien wat zegt: hij is immers topsommelier én gin-expert bij uitstek. Hij zorgt voortaan in Bar Bubure voor een fijne selectie aan wijnen, bieren en sterke dranken. Sterrenchef Johan van Raes staat hem bij van achter de kookpotten en zorgt voor dagverse hapjes en fingerfood. Het resultaat? Een plek om een uitstekende én betaalbare fles prosecco te kraken, wat Plzeňský Prazdroj (het verfijnde Urquell oerbier uit het Tsjechische Pilzen) of een topcognac te proberen. Maar ook een eenvoudige frisse pils of pittige espresso staan op de kaart.

Lijcops houdt niet van barrières, iedereen is welkom in Bar Burbure. En dat zie je ook in het interieur: om bovengenoemde reden gooide hij zijn bar helemaal open, met vensters tot op de grond zodat de ruimte bij mooi weer als vanzelf in het terras overloopt.

De eigen distillaten zoals de diverse Forest Dry Gins en Vermouth mochten trouwens niet ontbreken. Met een dikke knipoog naar Milaan, Manhattan en Londen worden alle cocktails op bijzondere en best wel originele wijze geserveerd.

Bar Burbure: open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 15.00 tot 1.30 uur, zaterdag van 12.00 tot 1.30 uur, zondag van 12.00 tot 20.00 uur.  Vlaamse Kaai 41, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]