FOOD

11/06/2016 at 13:14

Cantine: nieuw adres om te lunchen en te feesten

Cantine logo (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Cantine, in de Brusselse rand.

Na het zien van het logo van Cantine, kon je het al weten: dit zou een felbegeerd adres worden. Het verfijnde en toch wat nonchalante handschrift, past helemaal bij het concept. Hier kom je gezond, eerlijk en met oog voor detail tafelen, in een beeldige setting, zonder dat de gezellige drukte van een échte kantine verloren gaat.

Op de menukaart vind je onder meer Beets of Love, Rice Rice Baby en Cous me in de vorm van krakende salades, verse soepen en vullende boterhammen. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen. Kortom, hier kom je luchtig en origineel lunchen. Om het allemaal wat interessanter te houden, zijn er naast het vaste menu dagelijkse specials en wekelijkse suggesties. Afsluiten of pauzeren doe je met koffie en taart. Elke laatste zondag van de maand is er ook een uitgebreide brunch.

Cantine is een onderdeel van Firma, een creatief co-working office, en vormt zo de perfecte pauzeerplek of afsluitbar. Elke tweede donderdag van de maand kan je er terecht voor een after work party met cocktails, snacks én goede tunes om gezellig samen te hunkeren naar het weekend. En Cantine kan je ook afhuren: de plek wordt dan omgevormd tot een private dinner club tot 40 personen. Er wordt een vast, seizoensgebonden menu geserveerd en de table setting is er eentje die hoog zou scoren op interieurwalhalla Pinterest.

Cantine, open van maandag tot vrijdag van 11 tot 16 uur, andere dagen of gelegenheden worden aangekondigd. Schaarbeeklei 636, 1800 Vilvoorde.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]