FOOD

04/06/2016 at 12:25

Roest: no-nonsense tafelen in uniek pand

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Roest, in Antwerpen.

Dat Robin Janssens en Björn Meeuwsse de knepen van het horecavak kennen, is duidelijk: na het succesverhaal van de Burgerij (zeven vestigingen) gingen de heren aan de slag met Roest. Je kan er terecht voor een klein of uitgebreid ontbijt, originele lunch, gezellig diner en alles dat daar tussen valt. Op de menukaart staan zowel brasserieklassiekers als internationaal beïnvloedde gerechten zoals kip ‘piri piri’.

De industriële look van Roest maakt het verhaal van de zaak af. Karaktervol hout vult het interieur en de vele planten – op de grond, op tafel, in de lucht – en gezellige zithoeken maken de sfeer warmer en huiselijk. Één van de blikvangers is de vloer: laat je optisch verbazen door het glaswerk! Roest ontstond uit horecazaak Roast, een plek waar gerechten van high-end kaliber centraal stonden. Robin en Björn veranderen echter snel hun aanpak en besloten kreeft en Wagyu-rund om te ruilen voor de eenvoudige maar lekkere keuken van Roest, een iets toegankelijker verhaal.

Roest is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag van 12.00 tot 22.30uur. Zaterdag van 9.30 tot 22.30 uur, zondag van 9.30 tot 21.00 uur. Maandag gesloten. ’t Eilandje, Sint-Aldegondiskaai 64, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]