FOOD

01/06/2016 at 11:00

La Villa in the Sky: culinaire hoogvlieger

Bij ZNOR houden we van uitzonderlijke plekken. Mooi gelegen, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: La Villa in the Sky, in Brussel.

La Villa in the Sky mag je letterlijk nemen: na het succes van hun pop-uprestaurant, nemen La Villa Lorraine en sterrenchef Alexandre Dionisio voorgoed hun intrek op het dak van de IT Tower, een opvallend gebouw aan de Brusselse skyline. Een culinaire hoogvlieger én een exclusieve ervaring op de 25ste verdieping van het pand met het verste uitzicht van de hele stad. De verfijnde menu’s zijn bereid met seizoensproducten, dagelijks aangeleverde verse ingrediënten en natuurlijk met de torenhoge inspiratie van sterrenchef Dionisio.

Hoe gaat dat in zijn werk, zo verheven tafelen? Een onthaalhostess vergezelt je bij aankomst tot aan de top van de 102 meter hoge IT Tower. Daar kom je terecht in een glazen structuur met hedendaagse, zwart-witte elementen. De glazen balk is niet bijster groot, maar het 360°-uitzicht geeft je een een erg weidse indruk, klein voelt dat nooit aan. In de open keuken zie je de chef aan het werk, altijd fijn dat contact.

Opmerkelijk: de ster die Alexandre Dionisio kreeg van Michelin voor de finesse in zijn eigen restaurant Alexandre, mocht hij gewoon meenemen naar deze hoogvlieger, hij verdiende ze al enkele weken na de opening. Niet iedereen kon ermee lachen, maar blijkbaar bezochten de Michelininspecteurs wel degelijk zijn nieuwe restaurant, waar ze de kok en zijn equipe achter het nieuwe fornuis aantroffen, en nog uitstekend aten ook. Ster écht verdiend dus.

La Villa in the Sky, Louisalaan 480, 1050 Brussel. Open van dinsdag tot zaterdag van 12 tot 13.30 en van 19.30u tot 21 uur. Het restaurant sluit om 1 uur. Alleen na reservatie. Op zondag en maandag enkel voor privéfeesten of professionele evenementen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]