FOOD

20/05/2016 at 11:04

Bar Gloed: warme hotspot in de A-Tower

Bar Gloed Antwerp Tower (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Bar Gloed, in Antwerpen.

Van 1 mei tot begin oktober 2016 staat de Antwerp Tower in hartje Antwerpen voor de grootste pop-uplocatie van Vlaanderen. En één van de projecten in die toren is Bar Gloed. De plek leent haar naam aan de warme gloed die de roestkleurige ramen van de toren weerkaatsen in het zonlicht. Je kan er elke dag terecht voor een kop koffie, lunch, apero of lekker lokaalbier, maar ook voor een akoestisch optreden, pingpong, of gewoon wat luieren op het grote zonneterras. De keuken van The Grateful Grill serveert een waaier aan eerlijke gerechten met biologische streekproducten. Tijdens de weekends bieden ze uitgebreide brunches aan.

De locatie van Bar Gloed is uniek: vanop het terras heb je een geweldig zicht op de Keyserlei, het Centraal Station en zelfs de Meir. Buiten voelt het aan alsof je in een park zit – inclusief picknicktafels, straatverlichting, waterpartijtje voor de kroost én groen – maar dan vanop de vierde verdieping van een gigantische toren. Bestellen doe je binnen, waar een gezellig huiskamergevoel heerst. Een urban street jasje covert het geheel en maakt Bar Gloed zo tot de smeltkroes die ’t Stad echt is. De A-Tower zelf telt 24 verdiepingen, Bar Gloed bevindt zich ‘slechts’ op de vierde, maar biedt desalniettemin een prachtig uitzicht.

Bar Gloed is in de week open vanaf 11 uur, en tijdens het weekend vanaf 9 uur tot in de late (of vroege) uurtjes. De Keyserlei 5, 2018 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]