FOOD

15/05/2016 at 12:11

Brugge: 8 adressen die scoren

Bij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek. De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag, de dag dat Club Brugge voor de titel speelt: 8 lekkere adressen in Brugge die sowieso scoren.

 

Brugge 01 Hubert (c) NPTB ZNORHubert
Chef Henk en echtgenote-gastvrouw Veronique installeerden naast hun sterrestaurant Sans Cravate een gloednieuwe gastrobar. Henk is eveneens meester-rotisseur en zo zie je op het spit onder meer hele lamskarkassen, piepkuikens en zelfs groenten draaien. Voor de fijnproevers is er ook een ruime keuze aan charcuterie met exquise patés en terrines uit eigen atelier, diverse Spaanse, Italiaanse en Franse hammen, zwarte en witte pensen, 25 verschillende soorten kazen… (Langestraat 155, 8000 Brugge)


 

Brugge 02 Cafuné (c) NPTB ZNORCafuné
In tegenstelling tot wat je zou denken, ben je bij Cafuné Espresso Bar voor meer dan enkel slow coffee, espresso en latte machiato aan het juiste adres. ’s Ochtends is het hier tijd voor verse ontbijtkoeken, ’s middags staan er bagels en quiche op het menu van deze zaak in de Brugse binnenstad, en in de namiddag vullen de taart van de dag, hot coco, biologische thee infusies, klassieke Chinese thee en limonade van het huis de kaart aan. Wie minder tijd heeft, kan hier ook een take-away drink oppikken.  (Academiestraat 8, 8000 Brugge)Brugge 03 Jilles (c) NPTB ZNORJilles

Jilles is een vaste gourmetburgerwaarde in Gent, en Brugge bleek de ideale locatie te zijn voor uitbreiding. Het recept blijft onveranderd: hamburgers met vlees van goede kwaliteit (100% Charolais-rund), een warm bagnatbroodje en verschillende, speciale toppings. Er zijn ook veggieburgers en spitburgers met Breydelham. Alles wordt  geserveerd met marktverse mesclun salade. Steakhouse frietjes als sidedish voor de liefhebbers. (Braambergstraat 10, 8000 Brugge)Brugge 04 Sanseveria Bagelsalon (c) NPTB ZNORSanseveria Bagelsalon

De allereerste bagelbar in Brugge en omstreken heet Sanseveria Bagelsalon and oh yes they can bagel it! Deze New Yorkse hype verovert stillaan het hart van de Vlamingen. Kies er voor een heerlijk ontbijt of een krokante lunch. (Predikherenstraat 11, 8000 Brugge)


 

Brugge 05 NXT DOOR (c) NPTB ZNORNXT Door
De heren van Tom’s Diner vonden de tijd rijp voor een nieuwe dimensie: wie nu het restaurant binnenstapt, kan meteen doorwandelen naar Nxt Door. Hier kom je voor een heuse streetfood experience.  Op het menu: verrassende smaken in de vorm van kleine gerechtjes of bar bites. (West-Gistelhof 21, 8000 Brugge)


 

Brugge 06 FLORIS (c) NPTB ZNORFloris
Bij Floris proef je gastronomische gerechten voor een betaalbare prijs (de tweegangenlunch voor 29 euro bijvoorbeeld). Er is telkens een vast menu met vier gerechten en nog enkele losstaande gerechten à la carte. Yanick Dehandschutter, uitgeroepen tot Beste Sommelier van België, stelde de wijnkaart samen. (Gistelsesteenweg 520, 8200 Brugge)


 

Brugge 07 Tete Pressée (c) NPTB ZNORTête Pressée
Lunchen of dineren doe je hier aan de grote houten eettafel in de open keuken. Je beleeft er culinaire nostalgie letterlijk vanop de eerste rij: je ziet chef Pieter koken met pure, Belgische kwaliteitsproducten. (Koningin Astridlaan 100, 8200 Brugge)


 

Brugge 08 Grand Cru (c) NPTB ZNORGrand Cru
Brasserie Grand Cru is het paradepaardje van de gerenommeerde chef Yvo Degraeve. De kok nam een tijdje afscheid van de keuken, maar het bloed – of beter: de saus – kruipt waar het niet gaan kan. Klaar voor een nieuw avontuur stampte hij Grand Cru uit de grond. In deze klassevolle zaak zet hij de nostalgische Belgische keuken in de kijker. De geur van sudderende stoofpotjes laat je instant watertanden. (NoorweegseKaai 5, 8000 Brugge.)

 

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.