BOEKEN FOOD

27/04/2016 at 16:35

Je smaakpapillen laten dansen én in je jeans blijven passen zonder te diëten?

Het lijkt de zoveelste slogan voor een vrouwenblad waarvan je spontaan met je ogen begint te rollen.  Maar als je het boek Healthy is Funky van Mich Baron begint te lezen, merk je al snel dat dit eigenlijk de info was die je zocht.  Geen saaie lezing over voedingsleer, maar duidelijke feiten en bruikbare tiZNOR Healthy is Funky coverps die ze samen met Evelyne Mertens, universitair onderzoekster en diëtiste van EVA & Dagen Zonder Vlees, selecteerde uit de tonnen informatie die ons elke dag overspoelen.

Mich wou na een stressvolle 17-jarige carrière als communicatiemanager weten hoe je gezonder kan leven en eten, zonder te moeten inleveren aan plezier.  Niks extreems en op een manier die makkelijk vol te houden is.  Daarvoor verslond ze een jaar lang alle boeken over voeding en kookboeken die ze kon vinden.  Ze heeft bij wijze van spreken een half jaar in een bibliotheek gewoond om zicht te krijgen op wat je écht nodig hebt, en wat niet.  Wat is gezonde voeding?  Kan je je beter voelen door gezonder te eten?  Hoe kook je gezond?  Helpt bewegen echt?  Hoe ontstress je?  En kan het ook allemaal zonder er een pak geld tegenaan te gooien?

Ze testte allerlei recepten uit, ging drie keer per week sporten, snoof elke dag een halfuurtje frisse lucht en begon zelfs met yoga.  Ze verloor gewicht, haar huid ging oplichten en ze kreeg meer energie.  Zowel haar lichaam als haar geest gingen erop vooruit en dat deed haar zo’n deugd dat ze besloot de pas opgedane kennis te delen.

Die ervaring bundelde ze in een no-nonsense boek dat leerrijk is, helder, en dat makkelijk wegleest.  Je komt in no time te weten welke voedingsstoffen je nu echt nodig hebt.  Wat gezonde en ongezonde voeding met je lichaam doet.  En dat bewuster gaan leven niet duur moet zijn: je investeert in het begin in een beetje moeite, zin voor initiatief, avontuur en wat discipline.  And that’s it.

Healthy is Funky is een praktische gids geworden, aangevuld met meer dan 100 makkelijke en veelal plantaardige recepten, om de daad bij het woord te voegen.  Geen loze beloftes of marketingprietpraat maar tips en weetjes om gezonder te gaan leven, je super in je vel te voelen, vol energie, en er stralend uit te zien.

Om het helemaal plezant te houden stelde Mich ook nog een playlist met funky muziek voor je samen die je kan opzetten terwijl je een recept uitprobeert.

Be happy and dance!

Healthy is Funky – Mich Baron,  208 pagina’s, 24,99 euro, uitgegeven bij Manteau.

[wzslider]