FOOD

23/04/2016 at 15:24

La Fabrique en Ville: chique boterhammen in het park

La Fabrique en Ville 07 (c) ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: La Fabrique en Ville, in Brussel.

Nu de lente écht in de lucht hangt af en toe, en we stilaan wegdromen richting volle zomer, lonken ook de zomerse plekjes des te meer. La Fabrique en Ville bijvoorbeeld, een groene parel in onze hoofdstad.

Doet de naam een belletje rinkelen? Dat kan, het is namelijk de jongste uitbreiding in de Fabrique-familie. Na La Fabrique Chatelain in Elsene, al enkele jaren een populaire ontbijtplek, werd het tijd voor een tweede telg: La Fabrique en Ville. In deze frisse hotspot doe je jezelf te goed aan brunch, lunch en koffie of thee met taart. Op de menukaart? Verse dagsoep en dito sapjes, home made iced teas, rijkelijk belegde boterhammen, hippe fish & chips, maar ook salades aangevuld met gepocheerde eitjes à la Florentine, Bénédicte of Royale. In het weekend is het extra lang én uitgebreid genieten dankzij het 100% huisgemaakte brunchbuffet!

Grootste troef van La Fabrique en Ville zou wel eens de locatie kunnen zijn. Middenin het kleine maar pittoreske Egmontpark, wel degelijk in hartje Brussel en toch gespaard van vooral toeristen. Het aangrenzende, ruime terras is dé plek om te relaxen op een zonnige dag. De keuken kent misschien nog wat kinderziekten, ze wordt op de Facebookpagina niet zo hoog gewaardeerd (3,3/5), terwijl de score voor La Fabrique Chatelain wél prima is (4,6/5). Komt wel goed, denken we dan. En als ze hun site nog aanvullen met wat Nederlands – en Engels eventueel – zijn we er helemaal.

Binnenin zorgen de ramen samen met de Edison light bulbs voor een warme, lichte gloed in de zaak die wel iets weg heeft van – hoe kan het ook anders – een fabriekspand. Wit, marmerprints en blank hout voeren er de boventoon, romantisch vintage vind je terug in details. Een contrast met de achterste wand: die kreeg een jungleprint make-over. ‘Manger, boire & partager’ is de slogan van La Fabrique en die wordt volmondig oui beantwoord.

Open van maandag t.e.m. vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur. Zaterdag en zondag open van 10.30 tot 17.00 uur. Egmontpark, Waterloolaan 44/Z, 1000 Brussel.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]