BOEKEN FOOD

19/04/2016 at 15:54

Hebt u ‘m al? De spiraalsnijder?

ZNOR Inspiralized coverEen courgette veranderen in slierten spaghetti, een bietje omtoveren tot een feestelijke slinger, met de spiraalsnijder kan je het allemaal. Het is het nieuwste populaire keukenhulpje dat iedereen wil.  Er bestaan zelfs wachtlijsten voor. Het maakt groenten geestig, en sexy.  We weten allemaal dat meer groenten eten tal van voordelen heeft.  Maar we vinden ze saai of te groen of hebben geen inspiratie om er iets creatiefs mee te doen.  De spiraalsnijder stopt ze in de hoofdrol en vermomt ze op een verrassende manier.  Ali Maffucci, die nu het boek Inspiralized uit heeft, maakt zich sterkt dat je er zelfs je kinderen mee voor de gek kunt houden.

ZNOR meet ali inspiralized

De Italiaanse Maffucci ging, nadat ze twintig kilo was aangekomen tijdens haar universitaire studies, op zoek naar een gluten- en koolhydratenarm alternatief voor pasta.  Toen ze in 2013 via haar moeder de ‘spiralizer’ ontdekte vlogen de kilo’s eraf en begon ze haar culinaire blog.  Ondertussen heeft ze een boek uit met 80 recepten.  Ze gebruikt de hippe snijder voor al haar gerechten.

Onze favorieten?  Zoeteaardappelwafels met blauwe bessen of de appel-peer-ricottaparfait met pistachenoten als ontbijt.  Een loempia met mango, avocado, komkommer en een pittige limoendipsaus als snack.  Daarna courgettenoedelsoep met gember en lente-uitjes.  En sushi met rodebietenrijst en teriyakisaus!  Als hoofdgerecht een pittige vegan wortelmacaroni met cashewnoten.  En als dessert amandelpastarepen met pecannoten, wortel en chocolade.

Voor wie een gezonde levensstijl wil waarin lekker eten mag: het proberen waard!

Inspiralized. Het enige echte spiralizer-kookboek‘.  Alif Maffucci, 224 pagina’s, 22,50 euro, bij Manteau.