FOOD

16/04/2016 at 13:16

Nóg een nieuw lekker adres in Gent: PLUS+

PLUS+12 (c) ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: PLUS+, in Gent.

Genoeg groene hotspots, denkt u? In Gent denken ze er anders over. Zoals de zusjes Sofie (26) en Lien (28) Cocquyt, zij geloven met hart en ziel in bewust eten én leven. Om ook anderen te inspireren, joegen ze hun droom na, lieten hun job als grafisch ontwerpster en boekhoudster voor wat het was, en creëerden samen PLUS+.

Bij PLUS+ vind je in de gerechten op het menubord geen additieven, bewaarmiddelen, tarwe, koemelk of geraffineerde suikers. Wat er dan wel te naar binnen te werken valt? Koudgeperste sapjes (want zo haal je het allerbeste uit groenten en fruit), salades die zo vers zijn dat ze kraken en raw desserts. En dat alles op het tempo van de seizoenen en zo lokaal mogelijk. Samenwerkingen met andere Gentse ondernemers gaan de dames maar wat graag aan, zo komt de koffie van Moor & Moor en zijn de natuurlijke wijnen geleverd door Les Trésors.

Zo fris als de slaatjes, zo ziet ook het interieur eruit. Pastel munt en hout in de lichtste tinten vormen het geheel, Scandinavië is hier dus niet zo heel ver weg. Wie binnenwandelt, passeert eerst de toonbank, het menubord en de koeltoog om pas verder in het knussere zitgedeelte plaats te nemen. Of niet, want take-away is ook een optie. O ja, op de bank neem je plaats onder een letterlijk groene hemel: altijd fijn in een drukke stad!

PLUS+ is open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 11.30 tot 18 uur. Op zaterdag van 11.30 tot 16.30 uur. Ajuinlei 14, 9000 Gent.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]

Foto’s (c) PLUS+/Klaas De Buysser