FOOD

05/04/2016 at 11:15

Small & Tall: eenvoudig lunchen, stevig aperitieven, makkelijk afhalen

Small Tall Anke Charlotte (c) ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Small & Tall, in Gent.

Toen Charlotte Gobyn & Anke Moereels – aka Small & Tall – het licht zagen na reizen en criminologie studeren, besloten ze hun droom na te jagen: een gezellig eethuisje openen in hun favoriete stad. En zo telt Gent er alweer een hippe lunch & aperotent bij!

Bij Small & Tall staan vers en home made eten centraal. De jongedames aan het roer zorgen samen voor een beperkt maar wisselend aanbod op de menukaart. Op die manier geven ze zichzelf de vrijheid en tijd om te werken met kraakverse en seizoensgebonden producten. ’s Middags kan je er terecht voor een simpele lunch: een stevige boterham, de soep van de dag, een klassieke spaghetti of de vegetarische variant én de dagschotel. Vanaf drie uur wijzigt het aanbod licht en kan je er stevig aperitieven met verschillende drankjes, zelfgemaakte hapjes en frisse dips. Lokale samenwerkingen maken het aanbod interessant, zo komt de wijn van wijnbar Ona aan de Nederkouter, en de dames leveren er hun home made dips. De dagschotel is trouwens ook in take-awayformule beschikbaar: ideaal voor een lazy avond thuis.

Less is nog steeds more: Small & Tall is klein maar knus, het interieur is eenvoudig maar gezellig – als er extra sfeerverlichting aangaat ‘s avonds, des te meer. De klassieke tegelvloer is donker en wordt opgelicht door felle accenten aan de muur. De schoolstoelen en Scandinavische armatuurtjes brengen hip naar binnen. Het wordt uitkijken naar de zomer bij Small & Tall: apero buiten in de avondzon!

Small & Tall is open van maandag tot donderdag van 11.30 tot 20 uur, vrijdag en zaterdag van 11.30 tot 21.00 uur. Zondag gesloten. Sluizeken 12, 9000 Gent.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]