FOOD

02/04/2016 at 10:52

FERM: biologisch restaurant, food market, patisserie én take-away

FERM 06 (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: FERM, in Keerbergen.

Hoewel FERM maar vier letters telt, staat het wel degelijk voor een ambitieuze mondvol. Fris, hip, gezond en eerlijk zijn de sleutelwoorden van dit gloednieuwe concept in Keerbergen, een plek op de grens van de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Het is één van ’s lands eerste 100% biologische restaurants. En dat is niet alles…

FERM Bio Food & Market, de volledige naam van deze nieuwe place to be voor al wie houdt van gezonde biologische producten, verklaart het al een beetje: hier kom je biologisch winkelen voor bij je thuis, in de pure, verse vorm of als ready-to-eat & take-away-maaltijd. In het restaurant kan je dan weer gezond ontbijten, lunchen en dineren.

Initiatiefnemers zijn Yves de Bakker (zoon van een restaurateur, en zelf ook culinair opgeleid, maar de voorbije 25 jaar werkzaam in een rusthuis) en Patricia Silverans (gezondheidsconsulente en lerares, maar ook vrijwilligster bij het sociale project Buy a Smile).  Het prototype van gedreven en succesvolle ondernemers die met een carrièreswitch een nieuwe weg inslaan en op hun gewijzigd parcours een gelijkgestemde ziel vonden in ladychef Cristina Guidali. Haar Italiaanse roots brengen temperament in de kookpotten, maar het internationale karakter van de menukaart rijkt verder dan dat. Zo proef je ook vegetarische, vis- en vleesgerechten met Aziatische of Britse invloeden, want Cristina reisde de wereld rond, en brengt dat met veel enthousiasme op je bord. Alle ingrediënten zijn zoals te verwachten onbespoten en biologisch gecertificeerd – op enkele uitzonderingen na, zoals wilde, duurzaam gevangen vis. Ook de dranken zijn 100% bio, zelfs de limonades.

De zuiverheid in producten vertaalt zich ook in een pure interieurvormgeving. Designstudio Pinkeye zette door het gebruik van ruwe materialen en organische vormen de overtuiging van FERM kracht bij. Terwijl het veelvuldig gebruik van hout en aardse kleuren de plek huiselijk en warm maakt, zorgt de betonlook dan weer voor de stoere toets: een interieur met karakter! Binnen is plaats voor zowat 50 gasten,  en bij goed weer opent ook het terras.

Good to know: FERM steunt met volle overtuiging sociale projecten. Zo zijn de herbruikbare winkeltassen gemaakt door Freeset,  een vereniging die ook slachtoffers van gedwongen prostitutie steunt. Een twintigtal dames kregen dankzij de op maat gemaakte FERM-boodschaptassen – ander en beter – werk aangeboden, en dus financiële hulp. En FERM werkt ook samen met Buy a Smile en andere warme organisaties. Of hoe biologisch, lekker én sociaal bewogen perfect hand in hand kunnen gaan. Heerlijk én eerlijk.

Open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 8.30 tot 19 u. Lunch tussen 12 en 15 u. Zondag enkel take-out tussen 11 en 16 u. Maandag gesloten. Lindenstraat 10, 3140 Keerbergen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]