FOOD

26/03/2016 at 14:59

Pho 61: Vietnamese streetfood aan Antwerpse tafels

PHO 03 exterieur (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Pho 61, in Antwerpen.

Foodtruckfestivals, streetfood en eetkraampjes: het is een geweldige trend. Pho 61 springt op die succesvolle kar en serveert Vietnamese specialiteiten met best wel wat street credibility.

Pho 61 is een nieuw restaurant, dat met Vietnamees streetfood een pand aan de Grote Markt indook. Het brengt dé klassiekers van dit Zuidoost-Aziatische land naar Antwerpen. Pho is het paradepaardje: traditionele noedelsoep die je in Vietnam op elke hoek van de straat vindt. Verwacht je niet aan een Aiki-noodles-kwaliteit, wél aan versbereide en gezonde gerechtjes. Op de menukaart staat er namelijk nog ander lekkers en – voor de meesten onder ons – onuitspreekbaars: Banh Xeo (een soort pannenkoek), Bahn mi (een Vietnamees broodje), nems of Vietnamese hapjes vergelijkbaar met loempia’s,…

Pho 61 is strak ingericht maar de Vietnamese invloeden zijn niet ver te zoeken: zo zie je er bijvoorbeeld een typische bakfiets/taxifiets die vaak omgebouwd wordt tot noedelkraampje, of de landkaart. Het interieur is verder bijna volledig hand made en uit – het juiste – hout gesneden. Leuk om weten: het getal 61 verwijst naar het geboortejaar van eigenaar Duy Truong Do’s moeder: ook zij schoof pho onder ieders neus!

Open van maandag tot donderdag van 12 tot 14 u. en van 18 tot 22 u. Op vrijdag van 12 tot 14 u. en van 18 tot 23 u. In het weekend doorlopend open vanaf 12 u. Grote Markt 42, 2000 Antwerpen.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]