FOOD

01/03/2016 at 12:06

RAS: Rinus aan de Stroom

RAS Restaurant aan de Stroom 09 gevel ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: RAS, in Antwerpen.

RAS, ofwel Restaurant aan de Stroom, kan zich maar op één plek bevinden: in Antwerpen natuurlijk, aan De Schelde. Hier klopt het totaalplaatje voor fine dining volledig: lunchen of dineren is méér dan het louter eten op zich, ook de setting van de zaak is af. Het zicht op het water krijg je er – vanop gelijk welke plaats – zomaar bij.

RAS is een restaurant waar je verse en pure keuken proeft, met oog voor het seizoen én de streek. Op de beknopte menukaart? Een uitgekiende selectie van klassiekers zoals garnaalkroketten of noordzeetong, aangevuld met originele en verrassende gerechten, zoals burrata of crazy beef. Eenvoud en kwaliteit primeren er. Echt goedkoop is het er niet, maar dat was duidelijk de bedoeling ook niet, een zeker niveau heeft zijn prijs, zullen ze gedacht hebben. Wie een event, meeting of feest organiseert, kan in een privéruimte terecht, mét dakterras.

Met dank aan bOb Van Reeth en zijn oud-studenten van Co.Studio

Het restaurant bevindt zich in het iconische gebouw van het ZuiderterRAS, in 1991 herbouwd door de bekende Antwerpse architect bOb Van Reeth. Het nieuwe interieur is van de hand van de interieurarchitecten van Co.Studio, oud-studenten van Van Reeth en nogal sterk in het aangenaam inrichten van interieurs ook. De Schelde speelt een hoofdrol: gasten moeten optimaal kunnen genieten van de imposante waterkant. Warme materialen als natuursteen en notelaar maken de setting gezellig, de lichttempering geeft het zelfs iets intiems, ondanks de grote ruimte. Stoelen met een opvallende groene bekleding en zwarte glazen tafels met goudaccenten brengen kleur.

Good to know: kunstenaar Rinus Van de Velde maakte voor RAS ‘Dinner Party Dynamics’, een reeks monumentale houtskooltekeningen op canvas, op maat van de ruimte en in interactie met de architectuur van het authentieke gebouw. Het zijn vier portretten van bevriende tafelgenoten die elk vanuit hun eigen perspectief een etentje beleven.

RAS, elke dag open van 11 tot 15 uur en van 18 tot 22 uur. Ernest Van Dijckkaai 37, 2000 Antwerpen.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

Foto’s (c) Frederik Vercruysse

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]