DESIGN FOOD

24/02/2016 at 23:13

‘Conceptbar’ Copine: al wat je er ziet, kan je ook kopen

Bar Copine 11 ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Bar Copine, in Lokeren.

Geen conceptstore deze keer, wél een conceptbar: bij new place to be Bar Copine in Lokeren ligt de nadruk op koffie, after-work aperitief en eenvoudige maar pure en biologische kleine gerechten. Daarnaast kan je er ook terecht voor een hippe interieurspullen, want alles wat er staat, hangt of ligt, is ook te koop.

Vrouw des huizes Kim Merz is verslaafd aan koffie én Scandinavisch design, niet toevallig vind je in Bar Copine het beste van die twee werelden terug, en het is erg toegankelijk allemaal. Alles wat je er ziet, kan je ook kopen: van lifestyle goodies en interieuraccessoires tot boeken en mode. Lokeren heeft er wel degelijk een stukje van het hoge Noorden bij, want de zaak ademt Scandinavië. Het clean desk gevoel enerzijds en de wirwar van verschillende designstoelen anderzijds, gaan hier hand in hand. En hout is er natuurlijk ook: het vormt de rode en vooral warme draad doorheen de ruimte.

Bar Copine staat ook voor vers én huisbereid. De open kitchen policy van Kim draait niet rond de pot: alles is zichtbaar voor iedereen. Eerlijke gerechten voor ontbijt, brunch, lunch of apero vullen de eenvoudige menukaart. De gekende klassieke frisdranken – of: suikerbommen – zijn simpelweg van de kaart geschrapt; Kim serveert  met een knipoog naar haar Duitse roots straffe Fritz-Kola & Limo en Wostok Spritzers!

Bar Copine is open van woensdag t.e.m. zaterdag van 9 tot 18 uur. Zondag is er brunch, om 9.30 of 12 uur (wel reserveren!). In de Durmelaan 24, 9160 Lokeren.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.
Foto’s (c) Eline Ros.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]