DESIGN FOOD

13/02/2016 at 13:27

Thelma Coffee & Design: nieuwe Leuvense conceptstore

Thelma cover (c) AboutMaryPhotography ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Thelma Coffee & Design, in Leuven.

Een klerenwinkel houdt op klerenwinkel te zijn zodra de koffie er rijkelijk vloeit, de designboeken en reisgidsen binnen handbereik liggen op hippe tafels én allerlei interieuraccessoires de ruimte vullen én te koop staan. Hallo conceptstore, hallo Thelma: de nieuwste hippe aanwinst van Leuven!

Eigenares en voormalig tandarts en parodontoloog – over een carrièreswitch gesproken – Katrien Vandenberghe huisvest haar liefde voor design en koffie in een warm pand in de upcoming Vaartwijk. Thelma, niet toevallig genoemd naar Katriens dochter, voelt als thuiskomen voor de moderne vrouw op zoek naar vernieuwende mode en design. Maar eigenlijk vindt het hele gezin er zijn gading, met voor de kinderen kleding van onder andere Stella McCartney en Finger in the nose. Ook het mogelijke ongeduld bij de partner verdwijnt als sneeuw voor de zon dankzij de koffiebar met designboeken van Gestalten en Kinfolk, en reisgidsen van Petite Pasport. Kortom: een win-win situatie voor iedereen.

Veel lichtinval en het gebruik van zachte kleuren zorgen voor een bijna wonderlijk sfeertje. Scandinavisch design dat strak oogt maar toch gezelligheid uitstraalt, doet de rest. Via zitbanken met kussentjes en airplants van Phyt, slaagt eigenares Katrien erin om een huiselijk gevoel te bekomen. Verliefd op de Thelma-look? Dan kan je Katrien ook inhuren voor professioneel interieuradvies. Bij Thelma kan je bovendien, naast je dagelijkse kop Leuvense Mok-koffie, ook terecht om een kleine honger te stillen, en dat van ontbijt tot de afternoon cake!

Thelma Coffee & Design, open van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 18 uur, Vaartstraat 12, 3000 Leuven.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.
[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]