FOOD

29/01/2016 at 15:00

Re-Belges: de champagnepop-up van sterrenrestaurant Sans Cravate

Re-Belges 06 ZNOR Bij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte van Newplacestobe op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag Re-Belge, in Brugge.

Bed & Breakfast La Suite – voor de liefhebbers van de citytrip in eigen land vast geen onbekende – heeft er sinds kort een functie bij. Naast het zorgen voor een aangename overnachting in hartje Brugge, kan je er nu ook terecht voor een bijzondere culinaire ervaring. Pop-up restaurant Re-Belges landt namelijk voor negen weken in de lobby van het boetiekhotel.

Een resto, in de ontvangsthal van een B&B? Het klinkt niet meteen veelbelovend, maar dat is het wél. Alles heeft een reden en zo ook deze ietwat bizarre locatie van Re-Belges. Het zijn namelijk chef Henk van Oudenhove en echtgenote-gastvrouw Veronique Bogaert die aan het roer(en) staan in zowel B&B La Suite als pop-up Re-Belges én restaurant Sans Cravate. Die laatste ondergaat momenteel een grondige verbouwing en dus werd het kokerellen even overgeplaatst naar het hotelletje aan de overkant.

Met Re-Belges kan de chef zich op een totaal andere manier culinair uitleven. Zo ontdek je er een aantal hapjesgerechten die afgewerkt worden op smeulende houtsnippers van champagnevaten van het domaine Selosse . Voor de lunch wordt er elke dag van de week rond één weerkerend thema gewerkt, steeds op een andere manier bereid. Zo krijg je gedurende die negen weken op maandag een gerecht van het spit geserveerd, op dinsdag een gebraad uit de oven, woensdag staat voor stoempgerecht, stoverij op donderdag en vrijdag blijft visdag. Ook ’s avonds kan je terecht in Re-Belges: met iets meer schwung en een gezellig haardvuur.

Als sprankelende kers op de taart geniet je van het exclusieve gamma van champagnehuis Jacques Selosse, een nogal exclusieve producent, en bevriend met het Brugse echtpaar. Zo komt het dat ze in Re-Belges de moeilijk te bekomen flessen kunnen serveren. En goed nieuws voor de portemonnee: deze biodynamische champagnes zijn ook per redelijk betaalbaar glas te degusteren. Voor wie zin heeft: niet te lang wachten, want midden maart gaat de pop-up alweer dicht.

Re-Belges is nog open tot en met 18 maart 2016, telkens van 12 u. tot 13 u. 30 en van 18 u. 30 tot 22 u. Langestraat 126, 8000 Brugge.
Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]