FOOD

16/01/2016 at 14:00

Nieuw in Gentse volksbuurt: eetcafé Ganzerik

Ganzerik  06 ZNORBij ZNOR houden we van authentieke plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte samen met haar Newplacestobe-redactie op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag Ganzerik, in een Gentse volksbuurt.

De 100 beste bars ter wereld, het is een lijst die we maar wat graag willen uittesten. Helaas is dat geen sinecure, want in deze gerenommeerde top-100 staat slechts één plek van eigen bodem: de Gentse cocktailbar Jigger’s. Dat de heren achter de shakers het recept voor een succesvolle zaak volledig begrijpen, staat vast. Na een tweede cocktail-trekpleister – Pony’s – openden ze zopas Ganzerik, een eetcafé in een volkse Gentse buurt.

Ganzerik is een ontmoetingsplek voor de Gentenaar pur sang, een hippe bierkroeg én een gezellige eettent. Je gaat er langs voor artisanale en vooral bijzondere bieren – er zijn maar liefst 12 tapkranen – en échte, Vlaamse comfortkost zoals bloedworst, ravioli, waterzooi en maatjes. Naast bieren zoals het artisanale Gentse pils ‘13’, hopbier, stouts en fruitbieren van onder meer Brouwerij De Ranke, Dupont en Brouwers Verzet, stromen er ook huisgemaakte limonades en cocktails (what else, het blijven Olivier Jacobs en co.) uit de tapkranen!

Locatie van dienst? De volkse, Gentse buurt Rooigem. Het voormalige café De Druiftak (opgericht in 1939) kreeg een grondige make-over: van bruine kroeg tot hippe eetplek. Het interieur van het hoekpand is een moeiteloze smeltkroes geworden van dat verleden en het nu: de tegels behielden hun karakter, de bakstenen muren werden gewit, en fris pastel brengt – samen met de couleur locale – een vrolijke noot. Een echte new place to be.

Ganzerik is open van woensdag tot vrijdag van 17 u. tot 1 u, op zaterdag en zondag vanaf 11 u. Druifstraat 29, 9000 Gent. Foto’s (c) Zaza Bertrand.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]