DESIGN FOOD

10/12/2015 at 13:17

Giftbox: twee webshops openen samen échte kerstwinkel

Gift Box Gent 01 (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke, lekkere plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Naar precies dát soort hippe adressen gaat hoofdredactrice Eline VandeGehuchte samen met haar Newplacestobe-redactie op zoek.  De allernieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service deelt ze graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Giftbox in Gent. Een winkel vol verrassende hebbedingen, maar ook een plek om te brunchen, vegan taart te eten, of om te leren breien, illustreren, fotograferen en zo.

De kerstkriebels zijn in het land en – of je het nu wilt of niet – daar komt heel wat gewinkel bij kijken. Origineel zijn is niet altijd gemakkelijk, maar wie langsgaat bij de gloednieuwe pop-op Giftbox in Gent, vindt zeker inspiratie of een verrassend cadeau. Het lijkt wel alsof je rondwandelt in Pinterest, en allerlei moois ziet, maar dan in het echt. De locatie is ook oké: de betonlook geeft het pand een industrieel kantje, dat mooi contrasteert met de fijne kleren en accessoires.

Wander & Co. is een webshop waar je de leukste items vindt om (al dan niet aan jezelf) cadeau te geven, Gaspard is een online kids store vol hippe goodies voor de jongste thuis. Wat die twee gemeen hebben met Giftbox? Wel, de bezielsters van deze webshops bundelden hun enthousiasme en richtten in de Gentse Bennesteeg een tijdelijke offline versie op waar je een ruime selectie vindt van hun online-assortiment. Een échte doos vol geschenkmogelijkheden, zeg maar. Van traantrekkende kaartjes en grappige illustraties tot hippe interieuraccessoires en instant-happiness-kledij: er is voor ieder wat wils.

En daar stopt het niet bij. Want op de eerste verdieping van het hoekpand ontdek je tal van creatieve samenwerkingen. Zo zorgt het gloednieuwe Atelier des Fêtes voor een feestelijke brunch (elke zondag om 10.30u), en leer je de kneepjes van het vak van talentvolle illustratrices of volg je een workshop piñata’s maken, of nail art. Een ding staat vast: dit jaar geen eenheidsworst onder de kerstboom!

Giftbox: Bennesteeg 12 in Gent, elke dag van 10 tot 18 uur, behalve op maandag. Nog tot eind december geopend. Het programma vind je op de Giftbox-facebookpagina.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]