FOOD

01/12/2015 at 22:58

Copain Hasselt: ‘eat, drink, smile, repeat’

Copain 01 ZNORBij ZNOR houden we van authentieke, lekkere plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Voor precies dát soort hippe adressen is Newplacestobe de referentie. Hoofdredactrice Eline VandeGehuchte gaat samen met haar redactie op zoek naar de nieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service. En deelt de allernieuwste ontdekkingen graag met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Copain in Hasselt. Een zaak met het uitnodigende motto: ‘eat, drink, smile, repeat’.

Wie fan is van geometrische vormen, moet beslist een bezoekje brengen aan deze nieuwe koffie-, ontbijt-, brunch- en lunchbar in Hasselt. Niet enkel het interieur, maar ook wat op je bord belandt, is vierkant of rond. Gerechtjes met een grafische kwinkslag dus.

Om te beginnen bij het begin: ’s ochtends ga je naar Copain voor de granola. Iedereen valt voor dit gezonde ontbijt en daarom staan er maar liefst vier versies op het menu: mango, cookie, fruit of energy. Wie het liever klassiek houdt, kiest voor de boterham met kaas of een spiegelei met spek. De vaste kaart beperkt zich tot croques, pistolets en bruine boterhammen, maar daar is een goede reden voor: alles moet kraakvers zijn, en wordt geleverd door lokale ambachtsmensen. In de winter is je bord vergezeld van een dampende kom soep, in de zomer van een fris slaatje.

Van frituur naar donkerbruine bistro, om uiteindelijk te transformeren naar het hippe, frisse Copain. Scandinavië boven, ook in Hasselt, want het interieur is licht, pastel en vooral van hout. Alles is trouwens eigen ontwerp, uitgevoerd met de hulp van familie en – hoe kan het ook anders – copines et copains. Verse bloemen van de markt brengen ook een streepje natuur naar binnen. En de vriendelijke vrouw die het allemaal bestiert is Nele Schreurs, ooit studente psychologie, nu mama van een jonge tweeling én enthousiaste Copain-uitbaatster.

Copain is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10 u. tot 17 u. Zondag en maandag gesloten (vanaf januari wél open op maandag). Ook take-away. Adres: Zuivelmarkt 38, 3500 Hasselt.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]