FOOD

21/11/2015 at 10:55

Les Petits Ruisseaux: tijdelijk culinair genot in houtdroogdok

Les Petits Ruisseaux 01 (c) ZNOR NPTBBij ZNOR houden we van authentieke, lekkere plekken. No-nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Voor precies dát soort adressen is Newplacestobe de referentie. Hoofdredactrice Eline VandeGehuchte gaat samen met haar redactie op zoek naar de nieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service, en deelt graag de allernieuwste ontdekkingen met u, ZNOR-lezer. Vandaag: Les Petits Ruisseaux, in Mechelen.

Maarten Van Essche, topchef én interieurvormgever, is geen onbekende in het (pop-up) horecalandschap. Les Petits Ruisseaux is al zijn derde tijdelijke restaurant. Locatie deze keer? Een voormalig houtdroogdok in Mechelen. Een omgeving uit lang vervlogen tijden die tot de verbeelding spreekt. En nog belangrijker: dat doen zijn culinaire kunsten op je bord ook.

In Les Petits Ruisseaux staat er één vijfgangenmenu per avond op de kaart. De gerechten zijn bijna volledig samengesteld op het groenteveld zelf, volgens het buikgevoel van de chef. De nadruk ligt op die groenten en Maarten slaagt erin zelfs de grootste carnivoor te overtuigen van een vleesvrij bord. Maar voor wie het wil, pimpt de chef drie gangen van het menu met vlees van dieren die een zo goed mogelijk leven hebben gehad. Elk product is bewust gekozen en een selectie natuurlijke wijnen vervolledigt het verhaal waarin gerechten, drank én de gasten de hoofdrol krijgen.

Liefhebbers van gedeeld culinair genot zijn vast te vinden voor het concept van Les Petits Ruisseaux: drie massieve houten tafels van Belgische plataan vormen in het rustieke decor het middelpunt van de avond. Het menu wordt per table commune geserveerd want, aldus de chef, samen tafelen is boeiend en altijd een ontdekking.

Les Petits Ruisseaux: vanaf 25 november tot 19 december, van woensdag tot zaterdag. Het diner start om 19.15, 20.00 of 20.30 uur. Prijs voor het vijfgangenmenu: 50 euro, en 10 euro extra voor wie graag vlees wil. Je komt binnen via de tuiningang van interieurdesigner Trendson, die eveneens in het pand huist, in de Goswin de Stassartstraat 23, 2800 Mechelen. Reserveren kan online of via 0473 514 111. Wel snel zijn, over een maand is het restaurant weer weg.

Meer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]