FOOD

11/11/2015 at 20:51

Table Stories: wat biedt de box?

Table Stories K ZNOR 02E-shopping is booming, je kan zowat alles thuis laten leveren, zelfs eten-voor-een-week of dozen vol lekkernijen.  Daarom deze ZNOR-reeks waarbij we food boxes openen en keuren.  Derde in de rij, na de doos van Food Nomads en J.E.F.: de apero-,  ontbijt- of brunchbox van Table Stories.

 

WAT IS HET?

Table Stories is het hartelijke, culinaire verhaal van Kimberley Geldof, een 26-jarige Gentse die authenticiteit en passie ademt.  Ze heeft oog voor detail en dat zie je in alles wat ze doet.  Met Table Stories maakt ze maar al te graag een onvergetelijk avontuur van jouw favoriete eetmoment.  Voor welk tijdstip of welke gelegenheid ook: wie bij Kimberley bestelt, hoeft nergens meer aan te denken.  Ze zorgt werkelijk voor alles: van de zelfgemaakte gerechtjes, de aankleding, kaarslicht, bloemen, het servies en de tandenstokers tot zelfs een mooi lijntje tekst waar je het warm van krijgt.

CONCREET?

Je kiest een foodformule en bestelt een box die alles bevat.  De doos zelf kan als tafel of presenteerblad dienen.  Er zit telkens een kaarsje bij en ook bloemen voor de sfeer.

WAT ZIT ER IN DE APEROBOX?

 • durum crackers
 • groentenchips
 • geroosterde pecannoten met rozemarijn en een beetje look
 • pompoen/sinaasappelchutney
 • olijf/courgettetapenade
 • Italiaanse ham
 • geitenkaas met curry, krokante boekweit en goudsbloem
 • sjalot in zoetzure saus
 • geroosterde wortel met hazelnoot
 • aardappel/pastinaakcrème
 • wasabimayonaise
 • gekruide popcorn

WAT ZIT ER IN DE BRUNCHBOX?

 • zuurdesemkrentenbrood van de Kompaan uit Sint-Amandsberg
 • 2 pistolets, drie mini boterkoekjes: een croissant, een appel/notenkoek en een chocoladekoek
 • ricottapannenkoeken
 • een caramel van pindanoten
 • fregola (een pastasoort uit Sardinië) met wortel en pompoen
 • gepocheerde peer met platte kaas en honing
 • granola met mandarijn
 • zelfgemaakte choco
 • huisbereide confituur van clementine+kardemom en van kweepeer+gember
 • gemberlimonade
 • vers fruitsap
 • Italiaanse ham
 • kaas met fenegriek
 • gravad lax met een groentencrème
 • mortadella
 • een klein flesje olijfolie
 • een stukje boter
 • een ontbijtbord en bestek

PRAKTISCH?
Het aanbod in de boxen varieert, naargelang het seizoen.  Je box kan je bestellen via info@table-stories.be, minstens 24 uur op voorhand.  De kleine aperobox heb je voor 7 euro per persoon, de grote 14, telkens vanaf 2 personen.  Een ontbijtbox kost 19,50 euro per persoon en een brunchbox 29.  Je kan er aangepaste wijnen bij vragen, vanaf 15 euro per fles.
Leveren is gratis binnen Gent, erbuiten vraagt ze een prijs per kilometer.  Voor het leeggoed en het gebruik van het materiaal betaal je een waarborg van 25 euro.  Ze komt zelf alles weer ophalen.  Of je kan het droppen bij wijnbar Ona, waar ze op woensdagavond werkt als sommelier.  Er zijn kadobonnen verkrijgbaar.  En op eenvoudig verzoek worden de gerechten vegetarisch, lactose- of glutenvrij bereid.  Kimberley kan je ook boeken voor catering op maat: als je je partner wil verrassen met een romantische liefdesbrunch, gasten wil ontvangen voor een verrassingsdiner in je kelder of een elegant buffet voor 30 vrienden op je platte dak, anything goes.

PLUSPUNTEN?
Je hoeft werkelijk nergens meer aan te denken.  Sfeer en gezelligheid lijken zo mee uit de doos te springen.  Duurzaam materiaalgebruik, originele aanpak, en met de inspirerende warmte en hartelijkheid van Kimberley altijd inbegrepen.

CONCLUSIE?
Instant happiness out of a box, aanrader.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]