FOOD

05/11/2015 at 17:58

Nieuwe hotspot in Gent: Toast

Toast logo b (c) NPTB ZNORBij ZNOR houden we van authentieke, lekkere plekken. No nonsense, met karakter en liefst nog vernieuwend ook. Voor precies dát soort hippe adressen  is Newplacestobe de referentie. Hoofdredactrice Eline VandeGehuchte gaat samen met haar redactie op zoek naar de nieuwste hotspots die uitblinken qua interieur, concept of service, in Belgische en soms ook buitenlandse leuke steden. En kijk: vanaf nu deelt Eline graag de allernieuwste ontdekkingen met u, ZNOR-lezer. Te beginnen met Toast, in Gent.

Van bioyoghurt en huisgemaakte granola tot superfoodsalades en -wraps: aan ontbijt- of lunchplekken met uitgebreid aanbod geen gebrek in Gent. Maar Michiel De Maesschalck zag het nog net even anders. Tien jaar geleden al, tijdens zijn studententijd, at hij elke dag een vers getoast broodje. Vandaag opent hij Toast: een plek die je favoriete goudbruin geroosterde broodje naar een hoger niveau tilt, geïnspireerd door de wereldkeuken. Denk (en proef): Chicken Galore met zoete venkel, radijs en spek of Salmon Solitaire met komkommer, appel, dille, gember en zure room.

Het is vooral een adres voor ’s middags, maar ook op vrijdagavond kan je er terecht voor een ’toast’ op het einde van de werkweek en vooral de start van het weekend. Drinks en mini-toasts met aangepaste dips staan er dan klaar. En wie graag een privé-drink organiseert, kan Toast afhuren, dat ook.

Toast houdt het cosy en gemoedelijk met een kleine ruimte en een beperkt aantal zitplaatsen. Michiel ging zelf aan de slag met het interieur en haalde er een heleboel spullen binnen van z’n groot- en overouders. Het geheel oogt modern door de donkere kleuren en hippe verlichting, vintage details en goudtinten zorgen voor een warme gloed.

Toast is gelegen aan de Kortrijksesteenweg 110 in Gent en open van dinsdag tot zaterdag telkens van 12.00 tot 14.30 uur, op vrijdag ook van 17.00 tot 22.00 uur.
M
eer hotspots op Newplacestobe of in het allereerste Newplacestobe-boek.

[wzslider interval=”2500″ transition=”‘slide'”]