BOEKEN FOOD

03/11/2015 at 17:59

Hemelse soepen: een nieuw receptenboek

Hemelse Soepen (c) ZNORVoor het samenstellen van dit receptenboek hadden voormalig chef-kok bij Yotam Ottolenghi Nicole Pisani en schrijfster Kate Adams maar één regel: het moet lekker zijn.  Daar kunnen wij ons bij ZNOR uiteraard in vinden.  We doorbladerden het en gingen er meteen mee aan de slag.

Het boek Hemelse soepen is ingedeeld per soort.  Zo vind je onmiddellijk een soep die bij je stemming past: snelle soepen die je in een handomdraai kunt maken, wereldse soepen, troostrijke soepen, soepen met een reinigende werking, goed vullende maaltijdsoepen, feestelijke soepen en zomerse gekoelde soepen. Ook interessant is de basistechniek voor een zelfgemaakte bouillon.  De auteurs beloven dat die extra diepte aan de smaak van je soep zal geven en ze hebben gelijk.

Naast de soepen staan er ook bijgerechten in zoals gefrituurde kwarteleitjes, verschillende soorten brood en rogge- of haverkoekjes.  Dat zorgt voor extra inspiratie.  De meeste recepten kunnen bovendien koemelk- of glutenvrij worden gemaakt en dat is goed nieuws voor mensen met allergieën of intoleranties.

Het boek is oorspronkelijk een Engelse uitgave en daarna naar het Nederlands vertaald.  Dat merk je aan de ingrediënten die ze gebruiken, ze zijn niet altijd even makkelijk te vinden bij ons.  Maar het mooie van soep is dat je er bijna alles in kan verwerken wat je wil, dat is dus niet meteen een probleem. Onze favoriet?  Flespompoensoep met gekarameliseerde peer.  Snel klaar en verrassend van smaak!

Hemelse soepen, verschenen bij Luster, 238 pagina’s, en in uw keuken voor 24,95 euro.
Fotografie door Regula Ysewijn.

[wzslider exclude=”http://www.znor.be/wp-content/uploads/2015/11/Hemelse-soep-cover-ZNOR.png“]