BOEKEN FOOD

17/10/2015 at 13:25

Newplacestobe: de 100 hipste hotspots in één boek

Newplacestobe cover ZNORHandig nieuw boek voor wie graag lekkere plekken met karakter ontdekt: Newplacestobe, the 100 best hotspots to eat, drink and sleep. Een selectie van de 100 beste adressen van de gelijknamige website Newplacestobe.com. Op de site staat meer informatie en je hebt er meer selectiemogelijkheden dan in de papieren gids, maar toch is het boek érg leuk om bij de hand te hebben en in te bladeren. Naar ons gevoel leuker dan de site zelfs. Wat je erin ziet, is ook fris gebracht: duidelijke lay-out, knappe foto’s, handige informatie. Een korte tekst onder het kopje ‘What?‘ beschrijft de nieuwe trendy locatie en onder ‘What else?‘ lees je wat er zo speciaal of uniek aan is. Eurotekens geven de prijsklasse aan, goed om te weten voor je kiest en reserveert. Een fijn blader- én doe-boek.
Hamvraag: wélke van die 100 toffe adressen zijn nu de allerbeste? Die we eerst moeten uitproberen? Die vraag stelden we aan de vrouw die het kan weten, Eline VandeGehuchte, hoofdredacteur van Newplacestobe.com.

Dit is haar hoogst persoonlijke top 5
:

Newplacestobe Bar Bidon ZNOR1. “Mijn persoonlijke top is uiteraard beïnvloed door mijn thuisstad Gent. Mijn nummer één bevindt zich in het centrum: Bar Bidon. Deze koffiebar is er eentje om lang te blijven zitten. De hoge ramen bieden àltijd een leuk uitzicht. Zodra de zon zich vertoont, kan je de buitenbanken delen met andere koffie- of aperoliefhebbers. En je kan er ook de hipste fietsen en fietsaccessoires kopen.

 

 

BLT2. Daarna naar Antwerpen – liefst ’s ochtends – richting ontbijtparadijs BLT. Naast een bacon-lettuce-tomato-sandwich savoureren, kan je er heerlijk uitgebreid ontbijten, lunchen of tapas proeven.

 

 

 

 

Newplacestobe Sanseveria ZNOR3. Naar de andere kant van het land weer: in Sanseveria Bagelsalon in Brugge voel je je meteen thuis in de woonkamersfeer. Dit nieuwe adres blaast een hippe wind door de historische stad.

 

 

 

 

Newplacestobe The Pharmacy ZNOR4. Niet zo veel verder is The Pharmacy in Knokke beslist een aanrader. Hannah Van Ongevalle, één van ’s werelds beste bartenders, zwaait er de plak. Of zwaait er de shakers, in dit geval. Ze bedenkt cocktailcreaties die je nergens anders proeft.

 

 

 

 

Newplacestobe Forcado ZNOR5. In Brussel raad ik Forcado Pastelaria aan: vader en zoon De Oliveira brachten Portugese specialiteiten naar de hoofdstad. De familiebakkerij is een perfecte mix tussen traditie en vernieuwing. En de pastéis zijn er even lekker – of nog beter – dan die in Lissabon zelf!”

 

 

Deze top 5 illustreert het al wat: deze papieren Newplacestobe-gids staat vol leuke adressen waarmee je de hele dag zoet kan zijn: om te ontbijten, lunchen, dineren, drinken, dansen of slapen. Ideaal om een citytrip of daguitstap te plannen naar Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, de kuststreek of Limburg. Wel opletten voor je budget: het boek doorbladeren, doet je snel zin krijgen in meer dan één ontdekkingstocht en in heel veel lekkere lunches of dure diners. Al is dat geen straf natuurlijk.

Newplacestobe is uitgegeven bij Lannoo, 240 pagina’s dik en ligt op je salontafel voor 17,99 euro.