FOOD

07/10/2015 at 12:09

Eetedooze van J.E.F.: wat biedt de box?

EETEDOOZEE-shopping is booming, je kan zowat alles thuis laten leveren, zelfs eten-voor-een-week of dozen vol lekkernijen.  Daarom is ZNOR een reeks gestart waarbij het die food boxes voor jou opent en keurt.  Tweede in de rij, na de doos van Food Nomads: de food box van J.E.F.  Een initiatief van het gelijknamige restaurant in Gent.

WAT IS HET?
Het eten van de populaire bistro J.E.F., maar dan bij jou thuis, in een box met een duidelijke handleiding.  Een concept bedacht en samengesteld door Flemish Foodie Jason Blanckaert, zijn vrouw Famke en hun sous-chef, Gilles Bogaerts.  Alles is al klaargemaakt en individueel – waar nodig vacuüm – verpakt.  Je hoeft het enkel nog op te warmen of koud te zetten in de koelkast en af te werken.

CONCREET?
De kartonnen doos werd vormgegeven door Studio Bam BamMet daarin telkens 3 snacks, een hoofdgerecht met 2 bijgerechten en een dessert. Je bewaart de doos in de koelkast en 1 uur voor je wil starten haal je ze eruit, zodat alles op kamertemperatuur kan komen.  Het dessert laat je in de koelkast tot je het nodig hebt.  De vacuüm verpakte ingrediënten gooi je – nog in het zakje – in een pot met water dat je tot net onder het kookpunt opwarmt.

WAT ZIT ER IN DE BOX?
Wij mochten de vegetarische box voor 2 personen uittesten.  Met daarin:

  • de handleiding
  • SNACKS: gepoft brood met crème van Keiemtaler kaas / escabèche van champignon met crunch van eekhoorntjesbrood / kerstomaatjes met sjalot
  • HOOFDGERECHT: gelakte aubergine met crunch van tijm / venkelrisotto met gemarineerde venkel / spaghettipompoen met pas de bleu kaas
  • DESSERT: boterkaramel, in earl grey thee gemarineerde appel, pistache crumble en een gel van citroen en vanille
  • een blikje Vedett, bedoeld voor de chef die thuis alles klaarmaakt.

PRAKTISCH
De doos is alleen verkrijgbaar op bestelling, op vrijdag en zaterdag.  Elke twee weken verandert het menu.  Bestellen kan tot donderdagavond 21u.  De prijs per persoon is 34 euro.  Je kan de doos zelf afhalen in het restaurant na afspraak op vrijdag & zaterdag tussen 16u en 18u.  Leveren doen ze in Gent en de rand – Mariakerke, Wondelgem, Sint-Amandsberg, Gentbrugge – voor 7 euro, vrijdag en zaterdag tussen 16u en 19u (na afspraak).  Voor het vlotte verloop vragen ze cash te betalen bij ophaling of levering.  De Eetedooze bestel je online.

PLUSPUNTEN?
Alle gebruikte producten zijn lokaalHet is poepsimpel én lekker.  Je tovert in een handomdraai bijzonder smakelijke gerechten op tafel dankzij de eenvoudige handleiding en de kleurcodes op de verpakkingen.  De doos is mooi vormgegeven, het ontwerp doet urban aan zonder te hip te willen zijn. De porties zijn helemaal op maat, je hoeft dus geen eten weg te gooien.  Alles is perfect gekruid en op smaak gebracht, je hoeft ook op dat vlak helemaal niets meer te doen.

CONCLUSIE
Het is een handig en lekker alternatief als je bijvoorbeeld met twee uit eten wil gaan maar geen babysit vindt.  Of het restaurant waar je een tafel wilde reserveren volzet is.  Of je vrienden komen eten en je niet de hele avond in de keuken wil staan.  Je hoeft je met een Eetedooze niet uit te sloven en je moet er ook niet geweldig voor kunnen koken.  En toch staat er in een mum van tijd een diner van restaurantniveau op tafel.

EETEDOOZE_BOXEETEDOOZE_BOX-4