FOOD

21/09/2015 at 21:22

Food Nomads: wat biedt de box?

Food Nomads Siska Schoeters Box cover ZNORE-shopping is booming, je kan zowat alles thuis laten leveren, zelfs eten-voor-een-week of dozen vol lekkernijen. Daarom start ZNOR een reeks waarbij het die food boxes voor jou opent en keurt. Eerste in de rij: de kartonnen doos van Food Nomads.

WAT IS HET?
Ieder seizoen een limited edition food box met producten van voornamelijk kleine producenten die je niet onmiddellijk in de supermarkt vindt.  De inhoud wordt samengesteld door een gastcurator, die de box ook helpt promoten en het goede doel kiest waar een deel van de opbrengst naartoe gaat.  Voor de cover van het bijbehorende krantje werken ze telkens samen met een andere jonge, beloftevolle artiest.

CONCREET?
Dit najaar is het een herfstbox vol ontbijtproducten, samengesteld door Siska Schoeters.  Per verkochte box help je kinderen in nood de dag te starten met een volle maag en drinkbaar water, via Unicef in dit geval.  Op de cover van het krantje staat een foto van Sallie Harrison, een designer en fotografe uit Los Angeles.  En binnenin meer informatie over de inhoud van de box, een foodie wishlist met tal van hebbedingen, een woordje uitleg van de gastcurator en enkele ontbijtrecepten.

WAT ZIT ER IN DE BOX?

PRAKTISCH
Je plaatst je bestelling op www.foodnomads.be en de box wordt thuis of op je werk geleverd. Het kost je 39,95 euro, of voor wie vooraf al reserveert twee euro minder, verzending altijd inbegrepen.

PLUSPUNTEN?
Het is een fijn concept als je houdt van verrassingen, van nieuwe winkelwaar die voornamelijk ambachtelijk en waar mogelijk Belgisch is.  De verpakkingen zijn vaak mooi ontworpen, dat valt op.  In het krantje staat meer info over de verschillende producten en waarom ze ervoor gekozen hebben.  De recepten voor een gezond ontbijt inspireren.

WAT IS HET NIET?
Op de website staat uitdrukkelijk vermeld dat het volwaardige producten zijn, geen samples.  Door de soms geringe hoeveelheid – van de smeerbare olijfolie bijvoorbeeld – twijfel je daaraan.  En het is geen maaltijdbox.  Als je de doos opent, heb je geen volledig ontbijt voor je.  Het is eerder een kennismaking met aparte voedingswaren die er deel van kunnen uitmaken.

CONCLUSIE
Bij Food Nomads kiezen ze voor nieuwe, vaak Belgische producten die niet meteen in de supermarkt te vinden zijn.  De samenwerking met de gastcurator staat centraal bij het samenstellen van de box.  Dat opzet snappen we, maar voor 39,95 euro willen we nog liever een rijkelijk en compleet ontbijt, met nét dat ietsje meer.  Maar goed, dat is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.  Voor wie graag allerlei nieuwe merken en producten ontdekt, is de doos het proberen waard.