FOOD

07/09/2015 at 21:32

Frank & Brut in Antwerpen: hotdogs met champagne

Frank & Brut 01 ZNORZopas opende piloot, expat én foodie Kiarash Nabavieh een nieuw streetfood chic-concept aan de Ernest Van Dijckkaai. De mosterd daarvoor haalde hij in Londen.  Daar vind je al  langer gastronomische fastfood.  In het geval van Frank & Brut is dat: hotdogs maar dan net iets chiquer, en door te spoelen met champagne of andere fijne dranken als gin tonic of cocktails.

’s Avonds toch, want overdag is het een plek waar je kan brunchen & lunchen en heet het Frank’s Deli.  Dan zijn er bijvoorbeeld eggs benedict, granola, superfood slaatjes (bloemkoolcouscous!), groene wraps, verse soep, smoothies en gemberthee. Vanaf 17 uur transformeert het etablissement tot Frank & Brut, een hotdog joint met nieuwe én stoute combinaties.  Zoals een Asian Dog met kimchi (een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken met gefermenteerde kool en groenten), zeewier, soya, gepofte rijst, sesamzaad, koriander en wasabi mayonaise.

De Antwerpse designstudio Pinkeye tekende de huisstijl en het interieur.  Met als rode draad: de 7 hoofdzonden. En die zitten ook verwerkt in het menu.  Er zijn 7 sinner dogs en 1 vegetarische, aan een vegan variant wordt gewerkt.  Bij grote honger kan je naast je hotdog ook nog een sharing plate bestellen: een gerecht dat bedoeld is om te delen met je tafelgenoot.  Of een side dish, een bijgerecht. Want gulzigheid is ook een hoofdzonde, ja.

Ernest Van Dijckkaai 19-20, 2000 Antwerpen. Frank’s Deli open dinsdag tot zondag tussen 10 en 16 uur, Frank & Brut dezelfde dagen vanaf 17 uur.

Frank & Brut 02 ZNOR Frank & Brut 03 ZNOR