ARCHITECTUUR FOOD

06/09/2015 at 13:05

The Jane een van de ’17 world’s most stunning restaurants’

The Jane van Sergio Herman kreeg zopas een plaats op de CNN-lijst met de 17 world’s most stunning restaurants. De zender omschrijft het zo: ‘The Jane, Anterwp, Belgium -This ex-military hospital chapel was transformed into an alluring space by local design practice Piet Boon. It features a statement, spiked chandelier design and all-new stained glass windows by Studio Job.’ Vanuit de States zal Boon wel een local zijn in ‘Anterwp’, ja. Maar wat telt is de selectie natuurlijk, want wat je er ook mag van denken: Sergio Herman doet het toch weer.

Op de lijst van 17 mooiste eetgelegenheden staat nog een andere kapel (At the Chapel, Somerset), een restaurant met verticale tuinen (Nopa, Instanbul) of een gelegen aan een rivier met zicht op indrukwekkende tempels (Sala Rattanakosin, Bangkok). Om u helemaal zin te doen krijgen, hieronder alle 17 topadressen. In alfabetische volgorde, want ook CNN maakte geen volgorde bekend:

 1. Alameda, Brooklyn, VS
 2. Arcade Bakery, NY, VS
 3. At the Chapel, Somerset, VK
 4. Riviera, São Paulo, Brazilië
 5. Blixen, Londen, VK
 6. Gamsei, München, Duitsland
 7. Gymkhana, Londen, VK
 8. Nopa, Istanbul, Turkije
 9. Old Tom and English, Londen, VK
 10. Sala Rattanakosin, Bangkok, Thailand
 11. Sea Containers, Londen, VK
 12. Spring, Londen, VK
 13. Steiereck, Wenen, Oostenrijk
 14. The Jane, Antwerpen, België
 15. The Press Club, Melbourne, Australië
 16. The Springs, Los Angeles, VS
 17. Verandah, Kopenhagen, Denmark

Heerlijke links om de restaurants en menu’s te bewonderen. Of om meteen te reserveren.

 

The Jane 02 (c) ZNOR The Jane 04 (c) ZNOR