FOOD

20/07/2015 at 23:33

Gentse Feesten: 5 must-visit eetplekken

De Gentse Feesten zijn enkele dagen – en nachten – oud, en een vijftal eetkramen vielen ons op. Plekken waar ze wat anders serveren dan friet, burgers of pizza’s. Vaak bio of veggie, altijd origineel én gewoon heel lekker.

1. Jardin Botanique

GF2015 Jardin Botanique ZNOROase van stilte, om even te bekomen van het feestgedruis. Studiomie toverde voor de gelegenheid haar voortuin om tot een exotische plantentuin, waar Foodsie mediterraanse gerechten, tapas en fingerfood serveert. Leuke extra: op dinsdag 21 juli geeft landschapsarchitect Jo Groven tuinadvies van twaalf uur tot vier uur ’s middags. Alle planten die er uitgestald staan, zijn ook te koop.

Bomastraat 20, best reserveren via mieke@studiomie.be of +32 497 432 642.

2. Ramen Noedelbar

GF2015 Bun Bun Bun ZNORElke avond van zes tot tien, serveren ze er geen noedels, maar buns – oosterse broodjes – met een speciale Aziatische vulling. Zoals Taiwanese buns met buikspek en mosterdgranen, veggie buns met tofu, shiitake en spinazie, spicy beef curry buns of zalm teryaki buns met wasabi mayo.

Oudburg 51, ook take-away.

 

 

3. Foodstorms

GF2015 Foodstorms ZNORJe moet niet naar zee, hier kan je met je voeten in het zand genieten van de Gentse Feesten én van de beproefde plant-based keuken van de chef Kevin Storms. Bijvoorbeeld zoete aardappel met courgette, koriander en chili. Aubergine met cashewcrème en fregola. Of portobello’s met venkel en groene asperges. Elke dag van vier ’s middags tot tien ’s avonds.

Ottogracht 2, bij Fubar Beach, tussen de rotonde aan Sint-Jacobs en het Baudelopark.

 

4. Church

GF2015 Church ZNORVoor het eerst in de geschiedenis opent de Sint-Jacobskerk haar deuren voor een culinair en cultureel evenement. Coeur Catering zorgt voor een gezonde hap met lokale producten, aan een table commune, terwijl vzw Jacobus klassieke concerten en enkele expo’s programmeert. Op het bord bijvoorbeeld biokaas van Het Hinkelspel, maar ook huisgemaakte quinoagranola met magere yoghurt of salades met belugalinzen of biologische geitenkaas. Elke dag van elf tot elf.

Bij Sint-Jacobs. Meeste concerten om elf uur.

 

5. Mokja!

GF2015 Mokja! ZNORVoor wie het exotisch én gezond wil: de Koreaanse keuken. Met fijn vlees, verse vis en gefermenteerde groenten. En met een streven naar yin & yang: warm en koud, mild en heet,.. een explosie van smaak, geur en textuur. Voor de Feesten komt Mokja! met een aangepaste versie van hun traditionele recept: Korean Street Food, Kobe Desramaults is ondertussen ook al fan. Elke avond van vijf tot middernacht.

Sint-Jacobsnieuwstraat 103A, cash only.