FOOD

01/06/2015 at 21:04

ONA: nieuwe wijnbar in Gent

Eind volgende week opent aan de Gentse Nederkouter ONA, een nieuwe wijnbar. Het lijkt al van voor de opening een succes: meer dan 1300 Facebooklikes, 800 mensen die zich voornemen naar het opendeurweekend gaan, zelfs al 8 Facebookrecensies met een vijfsterrenscore. Terwijl alles nog ‘in spe’ is. De wijnbar in de eerste plaats, maar ook initatiefneemster Ona Rombaut (26), ze studeert nog voor somelier.

Maar kijk, ze grijpt  meteen een kans: waar koffiebar Panorama het niet meer ziet zitten, opent zij een ‘toegankelijke wijnbar, zonder snobisme, waar iedereen op zijn gemak zit.’ En slim: ze serveert er ook thee en koffie, zodat verdwaalde Panoramagasten gewoon kunnen blijven langslopen. Alle wijnen worden ook per glas geschonken, ze kiest uitsluitend voor kleine domeinen, en vooral voor biowijnen. Het accent ligt op duurzaamheid en kwaliteit, en dat geldt ook voor de kleine hapjes die desgewenst het glas begeleiden.

Gaat dat lukken, een nieuwe wijnbar, door een jonge enthousiaste aspirant-sommelier? De locatie is in elk geval goed, ze deed ervaring op in Wasbar, in dezelfde straat, en het idee van een gezellige no nonsense-wijnbar klinkt veelbelovend. Wie het zelf wil uitproberen: Nederkouter 71, telkens van woensdag tot en met zondag van 14 tot 22 uur, in het weekend tot 23 uur.

Ona 01 ZNOR Ona 02 ZNOR (c) Yann Bertrand