FOOD

13/02/2015 at 14:08

JACK Burgers: de betere burgertent?

Jack Gent ZNORNieuw in Gent, aan de Vlasmarkt: JACK Burgers. Een idee van Jilles D’Hulster, de uitbater van.. Jilles, een hamburgerrestaurant nabij Kinepolis. Dat startte hij enkele jaren geleden, met zijn vader Jack achter de toog. Die man – waaraan het nieuwe concept zijn naam ontleent – overleed vorig jaar, en ondertussen beperkte restaurant Jilles ook de openingsuren. Tijdens de werkweek kan je er haast niet meer lunchen. Jammer, want bij Jilles tilden ze hamburgers naar het niveau van een restaurant. Compleet met bediening aan tafel, keuze uit vele wijnen en bieren, alles op echte borden en mét bestek.

JACK is helemaal anders. Dus geen écht restaurant met hamburgers als hoofdschotel. De vier kompanen – want naast de Jilles-uitbater kwamen er nog drie andere bij, waaronder een marketeer – namen een simpele hamburgertent zoals Quick als uitgangspunt en probeerden dat te upgraden. Dus eiken tafels en veel hout in het interieur, knappe verlichting, te recycleren kartonnen doosjes, wat mooiere afvalbakken, een echt glas bij het bier en ja, ook wel lekkere hamburgers tussen smakelijke broodjes en.. hamburgermenu’s compleet met een portie frieten en frisdrank. Net als bij Mc Donalds, maar beter.

Lekker, maar ons gevoel is toch wat dubbel. Op de website lezen we dat ze alles zo goed mogelijk willen doen, dat is JACK’s spirit. Een prima idee dat ze voor een groot deel waarmaken. De burgers en broodjes smaken, de man achter de toog is vriendelijk, er hangt een aangename sfeer, er liggen zelfs kranten. Maar ze laten nog wat steken vallen, toch nu nog. Zo is er geen of nauwelijks ventilatie, een bril moet je meteen bij het binnenkomen afzetten, wegens veel te vochtige lucht. En na een bezoek moet je je kleren buiten hangen, tenzij je de geur van de weliswaar smakelijke frieten nog een tijd wil meedragen. De porties mayonaise en ketchup van Vandemoortele – zowat vijfmaal de inkoopprijs en verpakt in plastiek – passen niet bij het idee dat alleen het beste goed genoeg is. Zelfgemaakte sausen, dàt zou pas lekker en authentiek zijn. De veggieburgers mogen volgens een kenner ook wat minder droog.  En op dit hogere niveau missen we toch ook een goed glas wijn, naast het bier, de Bionades en Fanta’s.

Enfin, het heeft ons wel gesmaakt daar. Misschien wordt het wel een succesvol horecaconcept, ze werken volop aan uitbreiding naar andere steden. Hopelijk doen ze nog iets aan wat JACK mist: échte, eerlijke authenticiteit. En de lat nog wat hoger leggen, dat mogen ze zeker ook. Want als je iets doet, moet je het heel erg goed doen, papa Jack heeft het zelf gezegd.

 

Jack Gent ZNOR Jack's spirit ZNOR