FOOD

24/09/2014 at 15:49

Nieuw Gents huiskamerrestaurant: OAK

Chef Marcelo en sous-chef Eric

Chef Marcelo en sous-chef Eric

Hupsakee, wéér een nieuw restaurant in Gent, vanaf 1 oktober. ‘OAK’ is de naam, wat refereert aan huiselijke gezelligheid en krachtige, pure smaken. Precies dat gewone, ongecompliceerde willen chef Marcello Ballardin en zijn partner Dominik D’Hooge ook op het bord brengen. Met veel seizoensproducten. En voor redelijke prijzen, 25 euro voor een tweegangenlunch. Die je naar eigen keus en goesting kan uitbreiden met extra gangen: 35 euro voor drie, 45 euro voor vier en 50 euro voor vijf gangen. ’s Avonds serveren ze sowieso vijf gangen, voor dezelfde prijs. Maar laat u door de aangekondigde ‘huiselijkheid’ vooral niet op het verkeerde been zetten: de man achter het fornuis kan beter koken dan u en ik. Hij kreeg zijn opleiding in de London Cordon Bleu School en werkte vervolgens bij 1 Lombard Street (Londen, 1 Michelinster), Hertog Jan (Brugge, 3 Michelinsterrren), Pure C (Cadzand, 1 Michelinster). En liep tussendoor stage bij Geranium (Kopenhagen, 2 Michelinsterrren), Oud Sluis (Sluis, 3 Michelinsterren) en Dinner by Heston (Londen, 2 Michelinsterren). Pfieuw, als dat maar lukt dan, die eenvoud en warmte van thuis. U kan het hier beoordelen, vanaf volgende week woensdag: Hoogstraat 167, 9000 Gent. Misschien toch best reserveren, via www.oakgent.be of 09 353 90 50.

 

Oak Gent

Oak Gent